Akdağ, "Saldırı Demokrasiye yapılmıştır"

Ak Parti Mardin Milletvekili Akdağ, HDP konvoyuna yapılan saldırıyı demokrasiye yapılan bir saldırı olarak değerlendirdi.

Politika 4.08.2014 17:16:16 0
Akdağ,

Ak Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, kendi köyünde yemekli bir toplantı düzenledi. Kızıltepe’ye bağlı Fındıktepe köyünde verilen yemekli bir toplantıya Mardin Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Mardin ve Kızıltepe ilçesindeki bazı kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, Sivil topluk örgütleri, Dernek ve Oda temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı programın ana konusu Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve gündemle ilgili konular oldu.

Ramazandan hemen sonra insanlarımızla bir araya gelip hem ülkedeki iç gündemi hem de dünya gündemini değerlendirme ihtiyacını duyduklarını belirten Ak Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, “Yoğun tempodan dostlarımızdan, evimizden uzak kaldık. Ancak bu gün özel bir ortamda bir aile ortamında köy ortamında dostlarımızla arkadaşlarımızla akrabalarımızla bir araya gelme kararını verdik. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bizi mutlu ettiler. Böyle yoğun bir ilgi bizi ziyadesiyle memnun etti. İnşallah ilimiz için faydalı olacağını düşünüyorum. Gelen herkesten müteşekkirim Allah razı olsun.” Dedi.

HDP Eş başkanı ve Cumhurbaşkanı adayının konvoyuna yapılan saldırıyı Demokrasiye yapılan bir saldırı olarak gördüğünü açıklayan Ak Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, “Demokrasilerde önemli olan halkın iradesidir. Partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. İster iktidar ister muhalefette olalım siyasi parti yetkililerine konvoylarına bürolarına yapılan saldırıları şiddetle kınıyorum. Ben bunu Demirtaş ve konvoyuna değil demokrasiye yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyorum. Bir daha öyle bir olayın yaşanmamasını gönülden diliyorum. Demokrasiyi yerleştirmemiş olanların şunu bilmesini istiyorum. Türkiye artık demokratik olgunluğa alışmıştır. 77 milyon insanımız kendi geleceğine özgür iradesiyle karar verecektir. Bunu anlamayanlara mesajım şudur yanlış bir tutum içerisindedirler. Kendilerine geçmiş olsun diyorum. Bir daha böyle bir hadisenin yaşanmamasını diliyorum.” Diyen Akdağ Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarak da şunları söyledi.

“10 ağustosta ilk defa Cumhurbaşkanı halkın oylarıyla seçilecektir. Dolayısıyla bunu çok önemsiyoruz. Hem Türkiye’nin geleceği hem Demokrasinin güçlenmesi açısından Cumhur kendi başını seçecektir.” İfadesinde bulundu.