Ali Ertaş vaatlerini sıraladı : Tepemizi ilçemize kazandıracağız, ekmeği ve suyu yüzde 50 indirimle satacağız

AK Parti Kızıltepe Belediye Başkan Adayı Ali Ertaş, Kızıltepe tepesini askeriyeden alarak tıpkı eskiden olduğu gibi vatandaşın mesire alanı olarak kullanılması için millet bahçesine çevireceklerini söyledi.

Politika 25.02.2024 22:06:00 0
Ali Ertaş vaatlerini sıraladı : Tepemizi ilçemize kazandıracağız, ekmeği ve suyu yüzde 50 indirimle satacağız

Kızıltepe eski belediye başkanı olup, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için AK Parti’den Kızıltepe Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Ali Ertaş, Kızıltepe çarşı merkezinde esnaf ziyaretinde bulundu, vatandaşlarla sohbet edip çay içen Başkan Adayı Ertaş, 31 Mart’ta seçildiği taktirde yapacağı hizmetleri vatandaşlara anlattı.

Kızıltepe’nin ismine ilham olan Tepebaşı Mahallesi’ndeki Tepeyi tıpkı geçmişte olduğu gibi, yeniden ilçe halkının hizmetine mesire alanı olarak açarak millet bahçesine dönüştürüleceğini kaydeden Başkan Adayı Ali Ertaş, AK Parti’nin gerçek belediyecilik anlayışından hareketle ilçede vatandaşların nefes alacağı sosyal donatı alanlarını çoğaltacaklarını kaydetti.

AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanı Bülent Şahin, teşkilat mensupları ve kanaat önderleri ile birlikte esnaf ziyaretinde bulunan Ertaş’a esnaflar ilgi gösterdi. Cumhuriyet meydanında vatandaşların çay ikramını geri çevirmeyen Başkan Adayı Ali Ertaş, kendisine yapılan çay ikramı eşliğinde yapacağı hizmetleri de anlattı

“TEPE MİLLET BAHÇESİ OLACAK”

Başkan Adayı Ertaş, “Kızıltepe’mize ismini veren ve halen askeriyenin kullanımında olan geçmişteki mesire alanımızı tekrar aslına çevireceğiz. Tepemizi yeniden milletimizin kullanımına açacak girişimleri gerçekleştirecek ve tepemizi millet bahçesi olarak ilçemize kazandıracağız. Tıpkı geçmişteki gibi ailelerimiz tepede piknik yapacak. Bunun yanında Otogarımızı şehrin dışına çıkartma çalışmalarında sona gelindi. İnşallah Otogarımız boşaldığında bu alanı da millet bahçesi olarak dönüştüreceğiz. İlçe merkezimizin daha fazla betonlaşmaması için hep birlikte çalışacak, halkımızın nefes alacağı, aileleriyle birlikte zaman geçirecekleri sosyal donatı alanlarını çoğaltacağız” dedi.

Kızıltepe’deki yaşam konforunu AK Parti’nin markalaşmış belediyeciliği ve insan merkezli hizmet anlayışını hakim kılan bir anlayışla tanıştıracaklarını kaydeden Ertaş, dar gelirli ve dezavantajlı ailelere belediyenin imkanlarının daha fazla ulaşmasını sağlayacaklarını söyledi.

EKMEK VE SUYU YÜZDE 50 İNDİRİM SAĞLATACAĞIZ

Ali Ertaş, “Dar gelirli vatandaşlarımızın alışveriş yapabilecekleri gıda bankaları oluşturacağız. Dar gelirli vatandaşımız, belediyeden edineceği akıllı kartla belli periyotlarla söz konusu bu gıda marketlerine giderek, ihtiyacı olan gıdaları bedelsiz alıp çıkabilecek. Belediye olarak sübvanse ederek temin edeceğimiz unu Ekmek fırınlarına ulaştırarak vatandaşın en az % 50 indirimle ekmek almasını sağlamış olacağız. Su faturalarını vermekte zorlanan dar gelirli ailelerimizin geçmişe yönelik birikmiş su borcunu MARSU ile görüşerek biz vereceğiz ve bundan sonraki su kullanımını da en az % 50 indirim sağlatarak belediye olarak yine bizler sübvanse edeceğiz. İlçemizin ulaşım altyapısını güçlendirerek daha konforlu yollara ulaştıracağız. Parke taşı ile yol çalışmasına artık son verecek, bütün yollarımızı ömürlük beton asfaltlarla tanıştıracağız. Ulaşımı tıkanan ilçemizdeki otopark sorununu ilçemizin muhtelif alanlarında yapacağımız katlı otoparklarla çözecek, Kızıltepe’deki gelişi güzel araç parkı ve görüntü kirliğine alanındaki uzmanların da desteğiyle ortadan kaldırmış olacağız” dedi.