Ali`nin kaçırılması, basının susturulmasıdır

Gazeteci Ali Adiyaman`ın kaçırılmasının basının susturulmasına yönelik bir girişim olduğunu belirten gazetemiz Yazı İşleri Müdürü ve haber sitemizin editörü Ömer Demir, gazeteci Adiyaman`ın bir an önce serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Gündem 30.08.2014 15:02:25 0
Ali`nin kaçırılması, basının susturulmasıdır

Kızıltepe ilçesinde haftalık yayın hayatını sürdüren Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Ömer Demir, gazeteci Ali Adıyaman’ın kaçırılmasının basının susturulmasına yönelik bir girişim olduğuna dikkat çekti. Kaçırma eyleminin barış ve demokrasi ile bağdaşmadığını belirten Demir, Adiyaman`ın bir an önce serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Demir, "27 Ağustos 2014 Çarşamba günü Diyarbakır Silvan ilçesine bağlı kendi köyü olan Dağcılar (Günde Şao) köyü Erkenciler mezrasında ailesiyle beraber olduğu esnasında evinin önünde kaçırılan meslektaşımız Ali Adiyaman`ın bir an önce serbest bırakılması gerekmektedir. Her ne şekilde olursa olsun bir basın mensubunun fikir ve düşüncelerinden dolayı kaçırılması, susturulması, vb olaylara maruz kalması kabul edilemez bir durumdur. Ali Adiyaman`ın, ailesiyle beraber evinde oturduğu esnasında ailesinin gözü önünde arabasıyla beraber kaçırılması olayı, basını susturmaya yönelik bir olay olup,  barış ve demokrasi ile hiçbir şekilde uyuşmamaktadır.” dedi.

Demir son olarak, “Adli mercilerin bir an önce olaya el atıp, aydınlığa kavuşturması ve gazeteci arkadaşımızın ailesine ve aramıza katılması için gerekenleri yapmasını bekliyoruz."ifadelerini kullandı.