Altyapı çalışmasında kazılan çukur can alıyordu

Mardin´in Nusaybin ilçesinde altyapı çalışması nedeniyle kazılan çukura düşen 4 yaşındaki çocuk, ailesi tarafından çıkarıldı.

Gündem 11.06.2018 12:35:12 0
Altyapı çalışmasında kazılan çukur can alıyordu

Mardin´in Nusaybin ilçesinde bir sokakta meydana gelen su ve lağım arızası nedeniyle kazılan çukurun kapatılmaması, sokakta oynayan bir çocuğun boğularak ölümüne neden oluyordu.

Edinilen bilgilere göre, Yeşilkent Mahallesi Santral Sokak üzerinde 4 gün önce lağım borusunda arıza meydana geldi. Mahalle sakinleri, Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU) ekibine haber verdi.

Haber verilmesi üzerine 2 gün sonra olay yerine gelen ekip, iş makinesiyle kazı yaptığı sırada su borusu patladı. Arıza giderilmeden kazılan çukurun olduğu gibi bırakıldığı belirtildi.

Sokakta oyun oynayan 4 yaşındaki bir çocuk, dün dengesini kaybederek açık bırakılan çukura düştü. Çocuğun çığlıkları üzerine olay yerine gelen ailesi, çocuğu çukurdan çıkardı. Çocuk, kafasından ve kolundan aldığı sıyrıklarla hafif şekilde yaralandı.

"Çukurların kapatılması için birilerinin ölmesi mi gerekiyor?"

Mahalle sakinleri, kazıların uzun sürdüğünü ve çukurların açık bırakıldığını bildirerek, "Açık bırakılan çukurların etrafında herhangi bir güvenlik önlemi alınmadı. Yetkililer, yapılan çalışmaları denetlemeliler. Bu çukurların kapatılması için birilerinin içinde ölmesi mi gerekiyor?" dedi. (İLKHA)