Amatör futbolcular liglerin oynatılmasını istiyor

Kızıltepe Amatör Spor Kulüpleri Birliği, binlerce sporcu, personel ve antrenörün mağduriyetinin devam ettiğini söyledi. Birlik gerekli kurallar çerçevesinde amatör liglerin oynatılmasını arzuladıklarını belirtti.

Spor 7.12.2020 22:01:00 0
Amatör futbolcular liglerin oynatılmasını istiyor

Kızıltepe Amatör Spor Kulüpleri Birliği2nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dünyayı etkisi altına alan yeni tip Covid-19, hem ekonomik, hem de sosyal yönden olumsuz etkiler yaratmaktadır. Neredeyse bütün sektörleri etkileyen bu salgın, en çok etkilenenler arasında yer alan amatör spor kulüpleri oldu.

Ülkemizde, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), tüm koşullarını zorlayarak profesyonel liglerin oynanmasını sağladı. Fakat bölgesel amatör lig  ve amatör alt ligler için henüz net bir karar alınmadı. Binlerce sporcunun ekmek teknesi olan amatör futbolun oynatılmaması, bu kişilerin büyük derecede mağdur olmasıdır. Gerekli kurallar çerçevesinde amatör liglerin oynatılması en büyük arzumuzdur.

Binlerce sporcu, personel ve antrenörün mağduriyeti devam ediyor. İlimiz Mardin ve ilçelerinde bulunan Mülkü amirlerimize, il ve ilçe belediyelerimize çağrımızdır. Başta antrenör ve sporcular olmak üzere sporda emek veren kişilerin daha fazla mağduriyet yaşamaması için bir nebzede olsa mağduriyetlerinin önlenmesi, gerekli desteğin sağlanması gerekmektedir.”