?Ana? Dolu Tiyatro gösterimine yoğun ilgi

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin vatandaşlarla buluşturduğu Ana Dolu Tiyatro gösterimine yoğun ilgi gösterildi.

Gündem 16.01.2020 11:17:59 0
?Ana? Dolu Tiyatro gösterimine yoğun ilgi

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Ana Dolu Tiyatro gösterimine katıldı. Nazlı Çığa´nın kaleme aldığı ve Hakan Örge´nin yönettiği Ana Dolu Tiyatrosu, Balkan, Sarıkamış Savaşları devamında Millî Mücadele´yi anlatıyor. Oyuncuların sahne performansı, tiyatroyu izlemeye gelen vatandaşları, Milli Mücadeleye yıllarına götürdü.

Tiyatro, tarih bilincini yenilemenin yanı sıra özellikle son bölümde Anadolu topraklarının kurtuluşunda kadınların büyük roller üstlendiğini anlatarak ?kadına şiddete´ konusuna da değiniyor.

Vali/Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mustafa Yaman, vatandaşları sanat ve kültürler buluşturmaya devam ettiklerini belirtti.

Yaman, ?Büyükşehir Belediyesi olarak, şehrin alt ve üst yapısı ile ilgilendiğimiz kadar kültür, sanat ve edebiyat programlarını da yapıyoruz. Bir ay boyunca Gençlik Merkezimizde Aralıksız Kültür Sanat ve Edebiyat Günlerini düzenleyerek, binlerce gencimizi Türkiye´nin bu konularda tanınmış insanlarıyla bir araya getirdik. Kültür ve Sanat şehri olan Mardin´de bu çalışmaları önemsiyoruz. Bu doğrultudaki çalışmalarımız devam edecek? dedi.