Anaokul öğrencilerinden ´çevreci´ etkinlik

Kızıltepe ilçesinde öğrenciler, bu yıl 2´ncisini gerçekleştirilen çevre temizliği organizasyonu ile ilçede okul bahçeleri, sokak ve parkları baştan sona temizledi.

Eğitim 2.05.2019 07:53:26 0
Anaokul öğrencilerinden ´çevreci´ etkinlik

HABER/ SELMAN GÜNEŞ

Kızıltepe´de eğitim veren Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri, öğretmenleri ve velilerle birlikte çevre temizliği farkındalığı oluşturmak için bir etkinlik düzenledi. Öğrenciler, ?Çevre Müfettişi´ yaka kartlarını taktı, ellerine eldiven geçirerek ilk önce kendi okullarının çevresini temizledi. Öğrenci ve aileleri ardından sokak ve parkları gezerek yerdeki çöpleri poşetlere  doldurdu.

Daha temiz bir Kızıltepe için ve farkındalık oluşturmak için böyle güzel bir etkinliğe imza atan öğrenciler çevredeki vatandaşlardan da büyük bir alkış aldı. Etkinliğe katılan anneler çocuklarının geleceği için temizlik etkinliğine katıldıklarını söyledi.

Etkinliğe katılan bir öğrenci velisi, ?Bu temizliğin amacı çocuklarımızın temiz bir geleceği için ve Temiz kalmayı öğrensinler. Aslında bizim yaptığımız sembolik bir etkinlik bizi gören yetişkinler de artık yere çöp atmamaları gerektiğini fark edecek. Temiz bir gelecek, temiz bir hayat yarınlarımız olan çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras olacaktır.?

Çevre temizliğine katılanlar ardından ellerindeki pankartları havaya kaldırarak bir hatıra fotoğrafı çekti.