Ankara´da tedavi edilen Derikli aile çifte bayram yaşıyor

Mardin´in Derik ilçesinde teşhis konulamayan ve bir aile ferdinin ölümüne neden olan hastalığın teşhisi konulduktan sonra, ailenin tüm fertleri Ankara´da tedavi edilip mutlu bir şekilde evlerine döndü.

Sağlık 21.09.2015 14:57:58 0
Ankara´da tedavi edilen Derikli aile çifte bayram yaşıyor

Derik´in Harmanlı (Xanika)  mahallesinde ikamet eden baba Süleyman Ayhan´ın (50), eşi ve 6 çocuğunda yaklaşık 3 ay önce aniden belden aşağı yanma şikayetleri sonrası 15 yaşındaki kızı Gamze hayatını kaybetmişti.

Uzun süre hastalıkları teşhis edilemeyen aile fertleri, Kızıltepe´de yapılan tetkiklerin ardından Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesine sevk edilmişti. Civa zehirlenmesi teşhisiyle tedavi atlına alınan aile fertleri, 21 günlük başarılı bir tedavinin ardından evlerine döndü. Aile bir yandan tedavi edilmenin sevincini yaşarken bir yandan da yaklaşan mübarek kurban bayramı nedeniyle çifte bayram yaşadıklarını belirttiler.

?Ankara´da 21 gün tedavi gördük?

Ailesinin durumun gündeme getiren basın mensuplarına teşekkür eden baba Süleyman Ayhan, şunları söyledi: ?Benim ve ailemin hayatını siz kurtardınız. Sizden sonra Doktor Fethullah Kayan Beye çok teşekkür ediyorum.  Benim ve çocuklarımın hayatı ona bağlıydı. En son teşhisi kendisi koydu 5 gün burada yattıktan sonra bizi Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi Baştabibi Ömer Beyin yanına gönderdi. Ankara´ya gittik baştabip bizim yatışımızı yaptı orada 21 gün tedavi gördük.? dedi.

?Şuan sevinçten ağlıyorum?

Eski ağrılarının kalmadığı için çok mutlu olduklarını dile getiren baba Ayhan, ?Çok şükür çok mutluyum. Ailemi sağ ve selametle getirdim şu anda sevinçten ağlıyorum. Eğer bu şahıslar olmasaydı 15 günde bir 20 günde bir kayıp verecektim. Çok şükür çok mutluyum herkesten Allah razı olsun. Emeği geçen basın mensuplarına doktorlarımıza çok, çok teşekkür ediyorum. Benim ailemin hepsi iyileşti. Bayramdan sonra nasip olursa Ankara´ya tekrar bir tahlil göndereceğim. 15 günde bir kontrolleri orada yapacaklar. Şu an eski ağrılarımız da yok çok mutluyum.? diyerek sevincini dile getirdi.

?Şuan çifte bayram yaşıyoruz?

Baba Ayhan, ?Allah bu hastalığı kimseye göstermesin şu an çifte bayram yaşıyoruz. Bir kurban bayramı sevinci bir de çocuklarımın hayata dönmesidir. Tahlillerde civalar 200´den fazlaydı. Ağrım olmamasına rağmen civa bende daha fazla çıktı. Doktor Ömer Beye teşekkür ederim kendisi ben istememe rağmen yine yatışımı yaptı. Benimki daha fazla çıktı şu an hepsi 20´nin altına düşmüş yani normale dönmüş. Tedaviyi orada bitirdik geldik. Çok teşekkür ediyorum.? dedi.

Eşi Pitto Ayhan ise, emeği geçen gazeteci ve doktorlara teşekkür ederek şunları söyledi: ?Çocuklarım iyileşti. Eğer doktorlar ve sizler olmasaydı belki ölecektik Allah´a şükür iyileştik. Evimize geldik çok mutluyuz. ? dedi.

Hasta olan aile fertlerinin dramı basına yansımasının ardından, Kızıltepe Devlet Hastanesi Baştabibi Fethullah Kayan´ın girişimleri sonucu, Kızıltepe Devlet Hastanesine yatırılarak kan örnekleri alınıp doktorlar tarafından muayene edilmişti. Hastaları yakın takibe alan hastane doktorları, gerekli tüm tetkikleri yapıp kan örneklerini de  Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesine göndermişti. Hastalıklarının civa zehirlenmesi olduğu tespit edilen aile tedavi için Ankara´ya gönderilmişti.  İLKHA