Artuklu Kaymakamlığı´ndan çölyak hastalarına yardım

Mardin´in Artuklu İlçe Kaymakamığı´nın çölyak hastaları için başlattığı glutensiz gıda yardımı devam ediyor. Glutensiz ürünlerini ücretsiz şekilde alan vatandaşlar Kaymakam Hacı Hasan Gökpınar´a teşekkür etti.

Sağlık 22.10.2020 08:02:37 0
Artuklu Kaymakamlığı´ndan çölyak hastalarına yardım

Son yıllarda çölyak hastalığı hakkında farkındalık artıyor. Artuklu Kaymakamlığı da ömür boyu glutensiz gıdalarla beslenmek zorunda kalan ve bu ürünleri yüksek maliyetleri nedeniyle temin etmekte zorlanan vatandaşlara ücretsiz glutensiz gıda desteği sağlıyor. Glutensiz ürünlerini evlerinde alan çölyak hastaları, Kaymakam Hacı Hasan Gökpınar´a teşekkür etti.

Beslenme yetersizliği ve buna bağlı olarak ciddi sağlık sorunlarına yol açabilecek olan bir sindirim sistemi hastalığı olan çölyak hastalarının beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğine değinen Kaymakam Hacı Hasan Gökpınar, Çölyak hastalarının gıdalarına ulaşmakta ciddi sıkıntılar yaşadığına değindi. Gökpınar, Hem ürüne ulaşmakta zorlanıyorlar hem de bu ürünler yüksek maliyet gerektiriyor. Biz de devlet olarak bu özel vatandaşlarımızın sesine duyarsız kalamayız. Bu kapsamda gerekli olan adımları atma konusunda mesai arkadaşlarım ile çalışmalarımızı başlattık. Ev ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Kaymakamlığımız olarak bu gıdaları çölyak hastası vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde ulaştırmaya başladık. Her zaman vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçlarını karşılama yönündeki çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz." dedi.