Artuklu Zabıtadan İşyerlerine ruhsat denetimi

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı Zabıta ekiplerinin ilçede denetimleri arttırdığını ve vatandaşların güvenli bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Sağlık 24.08.2019 11:59:10 0
Artuklu Zabıtadan İşyerlerine ruhsat denetimi

Artuklu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlerine devam ediyor. İlçede yapılan gıda denetimlerinin yanı sıra yetki alanında yer alan tüm işleri başarıyla sürdüren ekipler, son olarak işyerlerinde ruhsat denetimleri gerçekleştirdi. İlçenin tüm mahallelerinde yapılan denetimlerde özellikle farklı ülkelerden gelerek Türkiye´ye sığınan vatandaşların açtığı işyerlerine de hassasiyetle duruldu. Ekipler 428 işyerinde yaptığı denetimlerin ardından ruhsatsız olan işyerleri hakkında tutanak tutarak ruhsat almaları için süre verdi.

Hemşehrilerimiz için

Konu hakkında açıklama yapan Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, vatandaşların güvenle alışveriş yapmaları için çaba vermeye devam edeceklerini kaydetti. Tutaşı, ?Belediyemiz her yönüyle çalışmalarını sürdürüyor ve yaşanabilir bir Artuklu için tüm birimleriyle sahada yer alıyor. Bunun yanında yetki alanımızdaki tüm iş ve işleyişleri de fedakarca yapmaktayız. Bu konuda Zabıta Müdürlüğümüz de hemşehrilerimizin menfaatlerini gözeten bir yapıda işlerini gerçekleştirmektedir. Sürekli denetimler ile vatandaşlarımız için çalışan ekiplerimiz, son olarak işyerlerinde ruhsat denetimleriyle incelemelerini yaptı? dedi.

Çalışmalar devam edecek

Yapılan denetimlerde gerekli işlemlerin yapıldığına vurgu yapan Başkan Tutaşı, ?Ekiplerimiz istisnasız tüm esnafımızda bu uygulamayı gerçekleştiriyor. Denetimler ile vatandaşlarımızın güvenli alışveriş yapmalarını hedefliyoruz. Özellikle ülkelerindeki iç savaştan dolayı ülkemize sığınan yabancı uyruklu vatandaşların açtığı işyerleri hususunda da hassasiyet ile durduk. Denetimlerimiz neticesinde ruhsatı olmayan işyerlerinin ruhsat almaları için süre verdik. Ayrıca kurallara uymayan işyerlerinde de kapatma işlemi yaptık. Denetimlerimiz ara vermeden devam edecek? diye konuştu.