Artuklu Belediye Meclisinden ‘Gazze’ye destek!

Artuklu Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı, 19. Oturumu ile tamamlandı.

Gündem 20.10.2023 20:54:00 0
Artuklu Belediye Meclisinden ‘Gazze’ye destek!

Belediye Başkanvekili Zeynel Abidin Toparlı başkanlığında toplanan Meclisin 19. Oturumunda, gündem maddeleri görüşülerek oylamaya sunuldu.

Meclis üyeleri tarafından yapılan oylama ile 2024 yılı genel bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Başkanvekili Toparlı, Meclis toplantısında yaptığı konuşmasında son günlerde işgalci İsrail tarafından saldırı yapılan Gazze’de yaşanan olaylara da değindi.

“KATLİAMI KINIYORUZ”

Gazze’nin yıllardır süregelen bir çatışmanın merkezinde bulunan topraklardan biri olduğunu ifade eden Başkanvekili Toparlı, şu ifadeleri kullandı;

“Ancak, son dönemde yaşanan olaylar, bölgenin zaten karmaşık olan gerçekliğini daha da karmaşık hale getiriyor. Gazze'deki katliam, sadece bölgeye değil, tüm dünyaya bir acı hatırlatma olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu trajedi sadece Gazze'de yaşanan bir kriz değil, aynı zamanda insanlık için bir sınavdır. Uluslararası toplum, Gazze'deki şiddeti sona erdirmek ve tarafları barışçıl bir diyalog yoluyla sorunları çözmeye teşvik etmek zorundadır. Dünya, Gazze'de yaşanan acıların son bulmasını istiyorsa, herkes elinden geleni yapmalıdır. Gazze'deki katliamın ardından, barış ve adalet için acil bir çağrı yapmak gerekiyor. Taraflar arasındaki görüşmeleri teşvik etmek, insani yardımı sağlamak ve sivilleri korumak, önceliklerimiz arasında olmalıdır. İnsanlık, daha fazla acıyı durdurmanın yollarını bulmalı ve çözüm için el birliğiyle çalışmalıdır. Gazze'de yaşanan bu trajedi, insanlık adına bir utanç noktasıdır ve bir daha tekrarlanmaması için herkesin sorumluluk taşıdığını hatırlatmaktadır. Barış ve adalet için çağrı yapmak, Gazze'deki katliamın kurbanlarının anısına saygı göstermek ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için atılması gereken adımlardan sadece biridir. Katliamı kınıyoruz.”