Artuklu Belediye Meclisinden Pazarcıları Sevindiren Karar

Artuklu Belediyesi 2023 Yılının ilk Ocak ayı toplantısı, Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede Başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

Gündem 2.01.2023 13:08:00 0
Artuklu Belediye Meclisinden Pazarcıları Sevindiren Karar

Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıda, gündem maddeleri okundu. Oylamaya sunulan gündem maddeleri, Meclis Üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

PAZARCI ESNAFINI SEVİNDİREN KARAR

Gündem maddeleri arasında yer alan pazarcı esnafının ücret tarifeleri de görüşüldü. Meclis üyelerinin ortak kararı ile 2023 yılı için zam yapılmaması, 2022 yılı tarifeleri üzerinden devam etme kararı alındı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede, şunları söyledi:

“Pazarcıların bizden bazı talepleri olmuştu. Biz de hem Belediye Yönetimi olarak hem de Meclis Üyesi arkadaşlarımız la da bunu istişare ederek karara bağladık. Öncelikli olarak pazarcı esnafımıza 2023 yılı için zam yapılmayacağının müjdesini veriyoruz. İkinci bir müjdemiz ise 2022 yılından biriken Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ait borçların da silinmesine karar verdik. Tabi bu borçları silerken, borcunu ödeyen esnafımızın da mağdur olmaması adına onlardan da, yaptıkları 3 aylık ödeme miktarınca 2023 yılında yapacakları ödemelerinden düşüreceğiz. Bizler esnafımız için bu güzel kararları alırken, pazarcı esnafımızdan ricamız bunun vatandaşlara fiyat konusunda olumlu yönde yansıtmalarıdır. Bizler Artuklu halkı için elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz. İnşallah 2023 yılında güzel çalışmalara imza atacağız.”