Artuklu Belediyesi 2023 Bütçe Görüşmeleri Tamamlandı

Artuklu Belediyesi 2023 Bütçe Görüşmeleri Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Toparlı Başkanlığında gerçekleştirildi.

Ekonomi 21.10.2022 16:50:00 0
Artuklu Belediyesi 2023 Bütçe Görüşmeleri Tamamlandı

Artuklu Belediyesi 2023 Bütçe Görüşmeleri Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Toparlı Başkanlığında gerçekleştirildi. Belediyeye bağlı birimlerde kullanılmak üzere toplam 461 Milyon 25 Bin TL bütçe teklifi mecliste oy çokluğu ile kabul edildi. 

Artuklu Belediyesi 2023 Bütçe Görüşmeleri, komisyon üyeleri tarafından hazırlanan bütçe teklifleri mecliste oylamaya sunuldu. Müdürlüklerin bütçe teklifleri oylamasında bir kısmı oy birliği ile kabul edilirken, bir diğer kısmı da oy çokluğu ile kabul edildi. Belediyeye bağlı birimler tarafından hazırlanan toplam 461 Milyon 25 Bin TL bütçe meclisten geçerek kabul edildi.

Bütçe görüşmelerinde konuşma yapan Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Toparlı, 2021 ve 2022 yılında Artuklu Belediyesinin gelirleri, vergi gelirleri, teşebbüs ve mükellefiyet gelirleri, alınan bağışlar ve yardımlar, özel gelirler, proje yardımları, diğer gelirler ve sermaye gelirlerinden 2021 yılında toplam 101 Milyon 223 Bin TL, 2022 yılında ise 152 Milyon 326 Bin TL gelir elde edildiğini ifade etti.

Son İki ayda ise beklenen gelirin 45 Bin TL civarında olduğunu belirten Toparlı, bütçe yılını yaklaşık 200 Milyon TL gelir ile kapanacağı ön görüldüğünü söyledi.

Mecliste kabul edilen 2023 bütçesinin hayırlara vesile olmasını dileyen Grup Başkanvekili Toparlı, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

“Ülkemizde ve dünya genelinde yaşanan pandemi nedeniyle ekonomik dalgalanmalar vuku bulmuştur. Yaşanan sıkıntılar nedeniyle petrol, gıda, araç, inşaat malzemeleri ve benzeri ürünlerdeki fiyatlarda olağan üstü artışlar olmuştur. Bu nedenle kişisel olarak hane halkları, STK ve Kamu Kurum ve Kuruluşlar da buna göre hareket etmekte ve ekonomik düzeltmelere gitmektedir. Artuklu Belediyemizce hazırlanan bütçemiz, bir önceki yılın gelirleri, bu yılın gelirleri göz önünde bulundurularak önümüzdeki yılın bütçesi oluşturulmaya çalışılmıştır. Bizler ilçemiz için çalışıyoruz. Bu bütçe, bütün ilçe halkının bütçesidir. Bu bütçe ilçemizin kalkınması ve büyümesi için kullanılacaktır. Çalışmalarımız, yatırımlarımız artarak devam edecektir. Tüm meclis üyelerimize özverili çalışmalarından ötürü teşekkür eder, Artuklumuza hayırlı olmasını temenni ederiz.”