Artuklu Belediyesi'nden Mardin 1969 Spor açıklaması

Haber merkezi

Spor 16.04.2024 09:29:00 0
Artuklu Belediyesi

Artuklu Belediyesi’nin Kastamonuspor – Amedspor müsabakasının bugün açık ekranlarda canlı sunulacağı paylaşımının ardından belediye’ye “Mardin 1969 Spor’un önemli bir maçının olduğu saatte niye başka takıma destek veriliyor?” tepkisinin ardından Artuklu Belediyesi Eş Başkanları Münevver Ölker ve Mehmet Ali Amak’tan ortak bir açıklama geldi.

Sevgili Mardinli Sporseverler başlığıyla yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Lüzumu üzerine herhangi bir art niyet ve ikircikliliğe mahal vermemek adına bu açıklamayı yapma ihtiyacımız doğmuştur. Yerel yönetim anlayışımızı oluşturan temel unsurlardan birisi de gençleri spora ve sporcu olmaya teşvik etmektir. Eşsiz ve nadide bir logoya sahip olan Mardin 1969 Spor Kulübümüz, şehrimizin ve bütün hemşehrilerimizin sevmekten ve desteklemekten kıvanç duyduğu kulüplerimizdendir.

Bölgemizin en başarılı spor kulüplerinden Amedspor’u desteklediğimiz gibi şehrimizin de spor kulüplerini destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz. Bu akşam yayınladığımız, 14.04.2024 tarihinde oynanacak olan Kastamonuspor – Amedspor müsabakasının halkımıza açık ekranlarda canlı sunulacağı ilanına kadar, yönetime geldiğimiz günden itibaren Mardin 1969 Spor Kulübünün mevcut yönetiminden herhangi bir iletişim, ziyaret veya davet gerçekleşmediği için kurumsal olarak aksiyon alma lüzumumuz doğmamıştır.

Biz Artuklu Belediyesi olarak herhangi bir konuda şehrimizin takımı üzerinden algı oluşturulmasına kesinlikle müsaade etmeyiz ve bunu da kabul etmeyiz. Artuklu Belediyesi olarak, lüzumu dahilinde başta Mardin 1969 Kulübü olmak üzere tüm branş ve disiplinlerde kentimizin temsil edilmesi adına maddi manevi üzerimize düşen her şeyi yapacağımız konusunda halkımızın ve spor severlerin müsterih olmasını diliyoruz.

Biz bu şehrin sakinlerini temsil eden Belediye Eş Başkanları ve Meclis Üyeliği vazifesini yürüten yurttaşlar olarak; hizmet işleyişimizi aksatmadan en uygun tarihte Mardin 1969 Spor Kulübümüzün müsabakalarını da halkımız ile beraber tribünlerden seyredip kulübümüze destek olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Sporun birleştirici gücüne inanıyor, tüm kulüplerimize fair-play çerçevesinde başarılar diliyoruz.