Artuklu’da özel araçlar durakları işgal ediyor

Mardin Artuklu Yenişehir Mahallesi Vali Ozan Caddesi üzerinde bulunan halk otobüsü duraklarını işgal eden özel araç sürücüleri, otobüslerin durağa girmesini engelliyor.

Gündem 11.09.2023 11:58:00 0
Artuklu’da özel araçlar durakları işgal ediyor

Artuklu Yenişehir Mahallesi Vali Ozan Caddesi üzerinde çalışan özel halk otobüsleri duraklarında park eden özel araç sürücüleri hem trafiği aksaltıyor, hem de özel halk otobüsü sürücülerinin durağa girmesini engelliyor. Haliyle akan trafikte  yolcu almaya mecbur kalan özel halk otobüsü sürücüleri ve diğer sürücüler arasında tartışmalar da yaşanılıyor.

Otobüs sürücüleri durak işgalleri yaşanıldığı için yolcularımı mecburen yoldan aldıklarını ifade ederek bu durumdan şikayetçi olduklarını ancak zabıta ekiplerinin gerekli denetimleri yapması gerektiğini söylüyor. Sürücüler şunları dile getiriyor:  "Özel araç sürücüleri tarafından işgal edilen durak yerlerine halk otobüslerimizin girmesi zorlaşıyor. Yolcu alıp indirmek isteyen  otobüs şoförleri yolda durmak zorunda kalıyor. Sonra diğer araç sürücüleri ile karşı karşıya kalıyoruz."

Yanlış park yüzünden duraktan şehir içine binecekleri yerde yola çıkarak araçlara bindiklerini kaydeden vatandaşlar ise durak işgali yüzünden canlarının da tehlikeye girdiğini ifade ediyor.