Artuklular Başkan Tutaşı’dan park istiyor

Artuku’ya bağlı olan bin 100 haneli  Yalım Mahallesinin Dekorkent ve Nirvana Veske Sitelerinin sakinleri yeşil alan yokluğu sorununu yaşıyor.

Gündem 14.07.2021 09:33:00 0
Artuklular Başkan Tutaşı’dan park istiyor

Yalım Mahallesinin yaklaşık 5500 nüfuslu 1100 haneyi kapsayan Dekorkent ve Nirvana Veske sakinleri dinlenebilecek bir yeşil alandan yoksun olduklarını belirterek Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı’ndan park istiyor.

Veske’de ikamet eden Halil Acay, başkan Tutaşı’nın yaşadıkları soruna bir çözüm bulacağına inandığını açıklayarak “ Sayın Başkan Tutaşı tek umudumuzdur. Yaşlılarımızın dinlenebileceği ve çocuklarımızın eğlenebileceği kısaca hepimizin boş zamanlarında vakit geçirebileceğimiz bir yer yok. Bu nedenle 5 bini aşkın bir nüfus olarak başkanımızdan bir park istoruz.” Şeklinde çağrıda bulundu.

Çevrelerinde spor yapacak, yürüyüş gerçekleştirebilecek bir alandan yoksun olduklarını belirten mahalle sakinleri, yaşadıkları yerlerde bir kanalizasyon sisteminin olmadığını ileri sürdü.

‘Bulaşıcı Hastalıklar Kol Geziyor’

Nirvana Sakinlerinden Memduh Erkek, kanalizasyon sisteminin olmayışından kaynaklanan bulaşıcı hastalıkların hayatlarını tehdit ettiğini açıkladı. Bu durumun akrep gibi zehirli hayvanlara davetiye çıkardığını öne süren Erkek, “Bu tehlikelerin olduğu bölgede okul da var, bu nedenle çocuklarının sağlıklarının ciddi bir riskle karşı karşıyadır. Dizanteri, tifo gibi hastalıkların belirtileri mevcut olmaya başladı” diyerek yaşanan tehlikelere dikkat çekti. Haber: Faraç Çobanoğlu


Anahtar Kelimeler: Artuklular Başkan Tutaşı’ istiyor