Askıda ekmek ile veren el, alan eli görmüyor

Kızıltepe´de faaliyet gösteren ekmek fırını yıllardır uyguladığı ´askıda ekmek´ geleneği ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara ekmek dağıtıyor. Ramazan ayında askıda ekmek uygulamasının daha çok rağbet gördüğünü anlatan işletme sahibi Ramazan Sessiz, "Hayır işl

Yaşam 11.05.2019 09:27:56 0
Askıda ekmek ile veren el, alan eli görmüyor

SELMAN GÜNEŞ

Osmanlı döneminde maddi durumu iyi olmayan vatandaşların rencide olmaması için başlatılan `askıda ekmek´ geleneği günümüzde de devam ediyor. Bu geleneğe özellikle 11 ayın sultanı Ramazan ayında daha çok sahip çıkılıyor. Kızıltepe Yeni Mahallede yıllardır faaliyet gösteren bir ekmek fabrikasında da ´askıda ekmek´ geleneği uzun bir zamandan beridir devam ediyor.

Ramazan Sessiz´in işlettiği ekmek fabrikasında her gün onlarca ekmek, maddi durumu iyi olmayan ailelere dağıtılıyor. Hayırsever vatandaşlar her gün fırın işletmesine onlarca ekmeğin parasını veriyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, ekmek fırınına gelerek askıda biriken ekmekleri ihtiyaçları kadar alıyor.

Yıllardır askıda ekmek geleneğini sürdürdüklerini aktaran Ramazan Sessiz, "Askıda ekmek uygulamasını üniversiteli bir arkadaşımız bize önerdi. Biz de böyle bir uygulamayı başlattık. İşin en güzel tarafı veren al alan eli görmüyor. Bunun güzelliği burada bana göre. Günde 150 ile 200 ekmek askıda ekmek uygulaması ile ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Bazen biz de kendimiz koyuyoruz." diye konuştu.

Fırının işletmecilerinden Cenk Sessiz ise, "Uzun bir süredir fırınımızda bu uygulamayı devam ettiriyoruz.Durumu iyi olanlar ücretini verip askıya ekmeği bırakıyor. İhtiyaç sahibi olanlar da gelip askıdaki ekmekleri alıyor. Bu Ramazan haricinde de yapılan bir uygulama ama Ramazan´da daha çok ilgi ve alaka oluyor." açıklamasını yaptı./resimler/2019-5/11/0930197443316.jpg