ASKOM toplantısının 2´ncisi Mardin´de yapıldı

2018 yılı Bölge ASKOM 2´nci toplantısı Mardin´de gerçekleştirildi.

11.10.2018 16:45:13 0
ASKOM toplantısının 2´ncisi Mardin´de yapıldı

Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyonunun sağlanması amacıyla Mardin İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak illerinin katılımıyla Bölge ASKOM toplantısının 2´ncisi Mardin´deki bir otelde yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Mardin´de sunulan sağlık hizmetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Daha sonra Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar bir konuşma yaptı. Toplantının devamında Mardin 112 Ambulans Servisi Başhekimi Uzm. Dr. Osman Ballı, Mardin´deki acil sağlık hizmetleri hakkında sunum yaptı. Ardından diğer illerin temsilcileri de birer sunum yaptılar.

Bölge illerinin Acil Sağlık Hizmetleriyle ilgili konuların detaylıca ele alındığı ASKOM toplantısında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Mutabık kalınan konular karar altına alındı. Sonrasında belirlenen gündem maddeleri katılımcılarla paylaşıldı.

Toplantıya, Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Diyarbakır, Batman, Şırnak, Siirt İl Sağlık Müdürleri, Kamu Hastaneleri Hizmetleri, Acil Sağlık Hizmetleri, Halk Sağlığı Hizmetleri ve Sağlık Hizmetleri Başkanları ile Başkan Yardımcıları, Mardin ve Bölge illerindeki Kamu ve Özel  Hastane ile 112 İl Ambulans Servisi Başhekimleri ve ASKOM üyeleri katıldı.