Aslan evinde ağır yaralı

Galatasaray, Süper Lig Cemil Usta sezonu 12. hafta mücadelesinde Medipol Başakşehir´i konuk etti ve sahadan 0-1´lik skorla mağlup ayrıldı.

Spor 23.11.2019 11:09:51 0
Aslan evinde ağır yaralı

Galatasaray, Süper Lig Cemil Usta sezonu 12. hafta mücadelesinde Medipol Başakşehir´i konuk etti ve sahadan 0-1´lik skorla mağlup ayrıldı.

 

Karşılaşmanın ilk beş dakikasında iki takım da net bir hücum girişiminde bulunamazken maç orta sahada sert mücadelelerle başladı. 3. dakikada rakibine yaptığı bir müdahale sonrası Galatasaray´dan Ryan Babel sarı kart gördü. Sonraki dakikalarda sarı kırmızılı takım özellikle kanatlardan getirdiği toplarla etkili olmaya başladı. 9. dakikada  kornerde Ömer´in ortasına Babel´in yaptığı kafa vuruşu dışarı gitti.

 

Konuk ekip 10. dakikadan itibaren yaptığı baskı ve ani hücumlarla Galatasaray savunmasını zorladı ama oyuncuların yerinde müdahaleleriyle gol tehlikesi yaşanmadı. 16. dakikada Babel´in bir başka kafa vuruşu dışarı gitti. Sonraki dakikalarda konuk ekip topa daha fazla sahip oldu ve 22. dakikada Visca´dan seken topla  Crivelli´yi gol pozisyonuna soktu ama ceza sahasında yapılan vuruşu Okan Kocuk kritik bir kurtarışla çeldi. 24. dakikadaGalatasaray ceza yayının birkaç metre gerisinde Ömer´i topla buluşturdu ama onun uzaktan yaptığı etkili vuruş üstten az farkla dışarı gitti. Sonraki 10 dakikada yapılan fauller, pas hataları ve sakatlıklarla tempo oldukça düştü.

 

34. dakikada Galatasaray sağdan kazandığı serbest vuruşta Ömer´in yaptığı orta, kafalardan sektikten sonra kale önünde Başakşehir savunmasının ayağında kaldı, baskı altında konuk ekip topu zorlukla kornere attı. Bu pozisyonun ardından maç yeniden sertleşti ve orta alanda sert müdahaleler birbirini izledi. 39. dakikada rakibiyle bir gerginlik yaşayan Adem sarı kart gördü.

 

İlk yarıya eklenen iki dakikalık uzatmanın ilkinde rakibimiz bu kez de soldan etkili geldi ama savunmamız Crivelli´nin vuruş yapmasını önleyerek bu tehlikeyi de savuşturdu. Bu pozisyonun ardından ilk yarı golsüz şekilde sona erdi.

 

Karşılaşmanın ikinci yarısına ev sahibi ekip baskılı başladı. Ömer´in kaptığı toplarla başlayan iki ani ataktan ilkini savunma son pasta durdururken ikinci girişimde Caiçara orta sahada yaptığı faulle hücumu kesip sarı kart gördü. 49. dakikada bu kez sağdan hızlı gelen Galatasaray Mariano´nun ön direğe ortasında Feghouli´nin dokunuşuyla gole çok yaklaştı ama iyi yer tutan Mert sert gelen topu kornere atmayı başardı.

 

74. dakikada Mariane Feghouli´nin yerine Emre Mor´un oyuna girmesiyle ev sahibi ilk değişikliğini yaptı.  78. dakikada Başakşehir´in ani hücumunda Gulbradsen aldığı ara pasla ceza sahamıza sızıp konuk ekibi 0-1 öne geçirdi. Normal sürenin kalanında ve maça eklenen beş uzatma dakikasında iki tarafın da net bir gol şansı bulamaması sonucu karşılaşma bu skorla sona erdi.


Anahtar Kelimeler: Aslan evinde ağır yaralı