Atatürk Mahallesinde taziye hizmete

Kızıltepe Belediyesi tarafından yaptırılan 2 katlı ve 800 metrekare alanı kapsayan Atatürk Mahallesi Taziye Evi hizmete açıldı.

Gündem 20.08.2019 10:23:49 0
Atatürk Mahallesinde taziye hizmete

Kızıltepe ilçesinde halka hizmet etmeyi sürdüren Kızıltepe Belediyesi, halkın taleplerinden birini daha hayata geçirdi. Taziye kültürünün yaygın olduğu yerlerden olan Kızıltepe´de,  vatandaşların taziye evi talebini uygun gördükten sonra Atatürk Mahallesi´ne taziye evi yapan Kızıltepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yeni yaptırdığı Taziye Evinin inşasını tamamladıktan sonra hizmete açtı. İlçeye önemli bir yapıyı kazandıran Kızıltepe Belediyesi, ilçede yaygın olan taziye kültürüne destek vermiş oldu. 

 

Kızıltepe Belediye Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz  kapılarını halka açan taziye evinin son halini yerinde inceledi. Tüm eksiklikleri tamamlanan taziye evi hakkında kısa bir açıklama yapan Yılmaz, ilçe halkının gereksinimlerinden biri olan taziye evini hizmete açtıklarını ifade ederek, ?Mahallemize yeni bir yapı yaptık. Taziye evimizi 2 katlı olarak tasarladık. 400 metrekare üst ve 400 metrekare alt olmak üzere toplamda 800 metrekare inşaat alanına sahiptir. Alt kat erkek taziye evi ve çay ocağından oluşuyor. Üst katımız ise kadın taziye salonu ve yemekhaneden oluşmaktadır. Taziye evimizin içinde ayrıca mutfak, mescit ve abdest alma yerleri mevcuttur. Taziye evimiz Mardin taşı kaplamadan yapıldı. Mahallemize taziye evini kazandırdık. Adım adım projelerimizi hayata geçirmeyi sürdürüyor. Halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.? dedi.