Av. Doç. Dr. İslam Safa Kaya kimdir?

AK Parti’de 28. dönem milletvekilliği için aday adaylığı müracaatını yapan Av. Doç. Dr. İslam Safa Kaya biyografisi.

Politika 23.03.2023 22:30:00 0
Av. Doç. Dr. İslam Safa Kaya kimdir?

 

Mardin’de 1986  yılında dünyaya gelen Av. Doç. Dr. İslam Safa Kaya, 2006 yılında, 20 yaşında Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2009 yılında yüksek lisansını bitirmesini müteakiben devam ettirdiği doktora öğrenimini 2014 yılında tamamladı ve 28 yaşında Dr. ünvanını aldı.

2006-2010 yılları arasında Ankara Barosu’na kayıtlı olarak Serbest Avukatlık yapan Kaya, aynı dönemde Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş./EnerjiSA’nın da vekilliğini yürüttü. 2010 yılında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü’nde Avukat olarak görev yapmaya başladı. Kaya, görev yaptığı süre içerisinde başta Libya olmak üzere, yurtdışı birçok iştirakte aktif olarak hukuki danışmanlık hizmeti verdi. TPAO’da görev yaptığı dönemde 1 yıl süreyle Kahire merkezli Aldiwan Arabic Language Center bünyesinde Arapça dil eğitimi aldı. Kaya, doktorasını tamamlamasını müteakip 2015 yılında Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne Öğretim Üyesi olarak atandı.

2019 yılında Doçent ünvanı alarak, 33 yaşında Türkiye’nin en genç hukuk Doçenti oldu. Kaya; Erciyes Üniversitesi, Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Ankara Medipol Üniversitesi gibi çeşitli üniversitelerde de lisans ve lisansüstü dersler verdi. Bugüne kadar gittiği 26 ülkede çeşitli kongrelere katılarak bildiriler sundu. Kaya’nın birçok kitabı, uluslararası indexli makalesi ve uluslararası bildirileri bulunmaktadır.

Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Öğretim Üyesi ve Yüksek İhtisas Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi iken istifa ederek Ak Parti Mardin Milletvekili Aday Adayı olmuştur. Halen Ankara 2 Nolu Barosu’na kayıtlı olarak Avukatlığa devam etmektedir.

İslam Safa Kaya’nın babası, Milli Selamet Partisi Milletvekili Abdulkadir Kaya’dır. Abdulkadir Kaya, uzun yıllar bürokraside ve siyasette görev yaparken Mardinli yüzlerce kişinin istihdam edilmesini sağlamıştır.

İngilizce, Kürtçe ve Arapça bilen Kaya, evli ve 3 çocuk babasıdır.


Anahtar Kelimeler: . . . İslam kimdir?