Avrupalı Süryani kadınlardan Eşbaşkan Akyol`a ziyaret

Yaşam 1.10.2014 08:49:47 0
Avrupalı Süryani kadınlardan Eşbaşkan Akyol`a ziyaret

Fransa’nın Paris ve Marsilya şehirlarinden ile İsveç’ten gelen Süryani Kadın kurumları, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol`u makamında ziyaret etti.

İsveç, Paris ve Marsilya`dan gelen Süryani Kadın kurumları, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol`u makamında tebrik ve destek ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında bölgede yaşanan genel durum ve güncel konulara dikkat çekildi. Süryani kadınlar, Eş Başkan Akyol`dan özelikle Turabdin ve Irak Kürdistan`ında yaşanan duruma vurgu yapılırken bölgede Süryanilerin elinden alınmış olan topraklar da gündemde yer aldı.

Kobanê`ye yapılan saldırılara da dikkat çekilen ziyarette Süryani kadınlarda çözüm sürecinde Kobanê`ye bu şekilde yapılan saldırının doğru olmadığı fikrini taşıdıklarını ifade etti. Süryani kadınlar, konuşmalarında Gozarto`nun (Rojava) da Süryaniler için büyük bir önem taşıdığını kaydederek bu anlamda Eş Başkan Akyol`dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin sonunda Süryani kadınlar, Süryani halkın DBP ve HDP`nin içinde yer aldıklarından dolayı memnuniyetlerini belirtiler.


Anahtar Kelimeler: