Avukat Ali Aydemir’den elektrik kesintileri açıklaması

Mardin’de çiftçinin, elektrik dağıtım şirketi ile olan sorunlarını sürekli gündeme getiren ve çiftçinin hukuki süreçlerini yürüten avukat Ali Aydemir, bu sefer Ceylanpınarlıların sesi oldu.

Gündem 15.08.2023 09:17:00 0
Avukat Ali Aydemir’den elektrik kesintileri açıklaması

Ceylanpınar’a bağlı Yeşilyurt ve Yoncalı köylerinde 100 saate yakın elektrik kesintisinin olduğunu ileri süren Aydemir, “DEDAŞ tarafından Şanlıurfa ili Ceylanpınar İlçesi Yeşilyurt ve Yoncalı köylerinin elektriği 10.08.2023 günü saat 18.00’dan bu güne kadar yaklaşık 100 saati aşkın bir süredir gayriinsani ve gayriahlaki bir şekilde ana hattan bütünüyle kesilmiş ve tarihin gördüğü en yüksek sıcaklıkların yaşandığı bu dönemde köylerde yaşayan sayıları binleri aşan insan çoluk, çocuk, genç , yaşlı ve kronik hasta ayırt edilmeksizin elektriksiz ve susuz bırakılmıştır” dedi.

Aydemir şunları dile getirdi: “Köylülerin mesken abonelerine ilişkin bütün taleplerine karşın DEDAŞ isimli şirket , her iki köyde bulunan ve borcu olan az sayıda tarımsal sulama abonelerinin tamamının borcunu ödemediği sürece elektriğin hiçbir şekilde verilmeyeceğini beyan etmiştir. Bunun yanında borcu ödeyen kişilere ise 2020 yılında olduğu gibi jeneratör dağıtılacağı iddia edilmiştir.

Bilindiği üzere jeneratör ile enerji dağıtımı yapılması 2020 yılında Mardin ili ve ilçelerinde dava konusu edilmiş olup bütün mahkemeler istisnasız olarak jeneratörle enerji temininin yasaya ve yönetmeliğe aykırı olduğuna karar vermiş ve bu kararlar istinasız olarak Yargıtay tarafından onanmıştır. Hal böyle iken Kanun tanımazlığı ve hukuk bilmezliği adet edinen özel şirket onlarca Yargıtay ilamını dahi yok sayarak bu kez Şanlıurfa iline bağlı Ceylanpınar ilçesinde belki de diş geçireceklerini sandıkları o masum insanlara elektrik ve su vermeyerek hayatı onlar için çekilmez hale getirmişlerdir.

DEDAŞ’ın bu zulmüne karşı tarafımızca 14.08.2023 tarihinde Ceylanpınar Asliye Hukuk Mahkemelerinde açılan davalarda mahkeme her iki köy içinde elektriğin içme suyu ihtiyacını giderecek yeterli faz sayısı gözetilerek temin edilmesi yönünde ihtiyati tedbir kararı verilmiştir. Anılan kararlar DEDAŞ’a tebliğ edilmesine rağmen bu saat itibariyle enerji hala verilmemiştir. Bunca mahkeme kararına rağmen bir kere daha jeneratör gibi absürt bir uygulamaya gitmeye tevessül eden DEDAŞ Şanlıurfa İl ve İlçe müdürü çok iyi bilmelidirler ki ne kendileri ne de şirketleri bağımsız ve tarafsız mahkemelerden üstün değildir.

Bu kapsamda bu kamuoyu duyurusunu okuduğunu çok iyi bildiğimiz bu şirket müdürlerini: yasaya, yönetmeliğe ve mahkeme kararlarına uygun davranmaya ve 21. Yüzyılda benzeri ancak kerbelada görülecek olan bu zulme son vermeye davet ediyoruz. Anılan her iki köyün elektriğinin derhal verilmemesi durumunda elektriğin temini adına icra müdürlüğü vasıtasıyla elektriğin bağlanacağını ve yargı kararlarının infazının sağlanacağını ifade etmek istiyoruz.”