Avukat Ali Aydemir’den elektrik kesintisi açıklaması: Çiftçilerle birlikte hukuki hakkımızı kullanacağız

Avukat Ali Aydemir, borçlu aboneler gerekçe gösterilerek toplu halde enerji kesintisine gidilmesinin hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Gündem 15.08.2021 16:50:00 0
Avukat Ali Aydemir’den elektrik kesintisi açıklaması: Çiftçilerle birlikte hukuki hakkımızı kullanacağız

Avukat Ali Aydemir, borçlu aboneler gerekçe gösterilerek toplu halde enerji kesintisine gidilmesinin hukuka aykırı olduğunu söyledi. Aydemir,  kesintilerin yaşanılmasıyla birlikte binlerce çiftçiyle birlikte suç duyurusunda bulunacaklarını vurguladı.

Daha önce de yüzlerce çiftçinin hakkını savunmak için DEDAŞ yetkilileri ile amansızca hukuk mücadelesi veren Avukat Ali Aydemir, kendi sosyal medya hesabından yaşanılacak olası kesintilerle ilgili açıklama yaptı.

“Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğine göre ancak bireysel olarak kesilebilmesi mümkündür”

Aydemir, “DEDAŞ Mardin İl Müdürü Halil Homan tarafından bugün köy muhtarları aranarak; borçlu abonelerin borcunu ödememesi halinde elektriklerin meskenleri kapsayacak şekilde toplu halde günde 10 saat kesinti yapılacağı şeklinde beyanda bulunduğu tarafımızca öğrenilmiştir. Öncelikle ifade etmek gerekir ki mahkeme kararıyla kesinleşmiş borcu bulunan tarımsal sulama abonesinin elektriğinin; Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğine göre ancak bireysel olarak kesilebilmesi mümkündür.” dedi.

Aydemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Yönetmelikteki bu açık düzenlemeye rağmen borcu olan kişiler bahane edilerek; borçsuz mesken ve tarımsal aboneleri etkileyecek şekilde bakım, ve altyapı çalışması adı altında kesilmesi kati surette hukuka aykırı olmakla birlikte; sorumlu şahıslar yönünden TCK m.113 maddesi uyarınca kamu hizmetlerinin yararlanmasının engellenmesi suçunu oluşturacaktır.

Geçen sene tarafımızca açılan ve halen yargılaması devam eden dava dosyalarının ilişkin olduğu Kızıltepe’nin kırsaldaki tüm köylerine  Dedaş’ın mahkeme kararı uyarınca 24 saat esasına göre sürekli ve kesintisiz elektrik vermesi yasal bir zorunluluktur.

Bu sebeple yarından itibaren makul süreyi aşacak şekilde her ne ad adı altında olursa  olsun  toplu elektrik kesintilerinin yapılması halinde, Dedaş’ın Yargı kararlarını hiçe sayan ve Yargının kararları işlevsiz hale getirecek her kanunsuz eylemine karşı yasal hakların sonuna kadar kullanılacağı ve elektriğin İcra Müdürlüğü kanalıyla bağlanacağını söylemek isteriz.

Bunun yanında geçen sene  Memet BULUT ve Kenan POLAT için yaptığımız gibi bu dönemin sorumluları hakkında da  binlerce çiftçi ile birlikte adliyede suç duyurusunda bulunacağımızın ve geçen dönemin yetkililerinin yargılandıkları ceza dosyasında olduğu gibi;  bu dönemin yetkilileri ve müdürlerinin aynı şekilde yargılanmaları için yarından itibaren yeni bir hukuki süreci başlatacağımızı kamuoyu nezdinde ihtaren bildiririz.”