AYDIN´DAN KIZILTEPE BASININA FESTİVAL TEŞEKKÜRÜ

Mardin Trabzonspor Taraftar Derneği Başkanı İbrahim Aydın, Bulgur Festivalinde haberleriyle katkı sunan gazeteciler ile bir araya geldi.

Gündem 3.11.2018 12:27:54 0
AYDIN´DAN KIZILTEPE BASININA FESTİVAL TEŞEKKÜRÜ

Mardin Trabzonspor Taraftar Derneği Başkanı İbrahim Aydın, Bulgur Festivalinde haberleriyle katkı sunan gazeteciler ile bir araya geldi. Aydın kardeşlik projesi kapsamında festivallerin bir gelenek haline geleceğini söyledi. Aydın Kızıltepe´deki yerel basına festivalde yaptıkları haberler için teşekkür etti. 

 

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen ?Kardeşlik Ve Gönül Köprüsü? projesi kapsamında Trabzon Ortahisar Belediyesince Mardin Kızıltepe´de yapılan ?Hamsi Festivali´nden sonra Kızıltepe Belediyesi Trabzon´da ´Bulgur Festivali´ yaptı. Türkiye´de büyük yankı buldu. Mardin Trabzonspor Taraftar Derneği Başkanı İbrahim Aydın festivalde yaptıkları haberlerle katkı sunan Kızıltepe basınına teşekkür yemeği verdi. Gazetecilerle bir araya gelen Aydın, Kızıltepe basının çok büyük bir işe imza attığını söyledi. Aydın, " Biliyorsunuz Mardin Trabzonspor Taraftar Derneğimiz ´Bulgur Festivali´nin öncülüğünü yaptı. Ben burada Kızıltepe´deki yerel basınımıza bize verdikleri destekler için teşekkür ederim. Sesimizi bütün Türkiye´ye duyurdunuz. Bu kardeşlik projesinde haberlerinizle hep destekçimiz oldunuz. Kızıltepe basını çok büyük bir işe imza attı." dedi.

/resimler/2018-11/3/1230253627387.jpg

DESTEK VEREN KURUM VE KURULUŞLARA TEŞEKKÜR

Destek veren kurum ve kuruluşlara da teşekkür eden Aydın, "Sponsorlarımıza da çok teşekkür ederim. Sponsorlarımız sayesinde bu organizasyonu düzenledik. Bedosan Bulgur´dan Murat Kurtay, Artukbey Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Yertüm, Midyatlı İş adamı Abidin Şahin, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Kültür Müdürlüğüne, Trabzon Halk Eğitim Müdürlüğüne, Proje koordinatörümüz Ahmet Külekçi´ye çok teşekkür ediyorum. Hepsi bize sonsuz destek verdi. Hepsine huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Derik Kaymakamı Hakan Kafkas, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk´e ve ev sahibi olan Kızıltepe kaymakamımız Mehmet Yüzer´e çok teşekkür ederim. Hep yanımızda oldu ve desteklerini esirgemedi. Güneydoğu Kurucular Derneği Başkanı Orhan Kandemir´e teşekkür ederim. Özellikle bu organizasyonun perde arkasındaki kahraman Hikmet Ölçer ustamız ve ekibine teşekkür ederim. Öğretmen Evi Müdürümüz M. Hadi Gökdemir´e de özellikle teşekkür ederim." diye konuştu. 

FESTİVAL GELENEK HALİNE GELECEK

Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: "İnşallah şartlar el verirse önümüzdeki yıllarda da bu proje devem edecek. Bu proje Mardin´de başladı bütün Türkiye´ye örnek oldu. Şimdi de 7 ilin buluşması Siirt´te olacak. Biz oraya da davetliyiz. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yapıyor. Bizi de davet etti. Biliyorsunuz bu işin kıvılcımını Rahmetli Kaymakamımız  Muhammed Fatih Safitürk attı. Bu onun projesiydi. Onun vasiyeti ile başlattık bütün illere örnek oldu. Bu projemiz önümüzdeki yıllarda  Mardin´in plakası olan 47 sayısı ile ´47 çeşit bulgurlu yemek ´ hazırlayarak festival yapmayı planlıyoruz. İnşallah bu bir gelenek haline gelecek. Bunu Karadeniz´in başka illerine de taşıyacağız." 

Programın sonunda  Mardin Trabzonspor Taraftar Derneği Başkanı İbrahim Aydın, sponsorlar ve gazeteciler hatıra fotoğrafı çekti.