Aydoğan: Halkın taleplerine uygun bir karar verilmeli

AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Cemil Aydoğan, aday seçiminde halkın taleplerine uygun bir karar verilmesi gerektiğini söyledi Aydoğan, ?Bu seçimde halkımızın taleplerine uygun olan bir kararın verilmesi durumunda bölgede ve Mardin,d

Politika 22.11.2018 10:55:30 0
Aydoğan: Halkın taleplerine uygun bir karar verilmeli

 

AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Cemil Aydoğan, 2019 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerle ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Aydoğan, aday seçiminde halkın taleplerine uygun bir karar verilmesi gerektiğini söyledi. ?Bu seçimde halkımızın taleplerine uygun olan bir kararın verilmesi durumunda bölgede ve Mardin,de büyük bir çoğunluğu kucaklayan yeni bir sayfanın açılacağı umudundayım.? Diyen Aydoğan, ?AK Parti aday adaylığım ile ilgili bölgede duyarlı olan inançlı, barışa ve demokrasiye inanan insanlardan öğreniyorum.? diye konuştu.

Aydoğan sözlerini şöyle sürdürdü: ?Birilerinin bilerek veya bilmeyerek konjonktüre uygun değildir gibi yılardır beni hizmet ettiğim demokrasiye, barışa ve kardeşliğe inanan bu ülkenin birlik ve beraberliğinden yana olan,İnsan hakları beyannamesinde bulunan, anadilde eğitim, kimlik ve kültürel haklarından koparmak istiyorlar.

 

Ancak Türkiye´de en fazla insan hakları ve barış ödül´lerini alan bir aktivist olarak söylüyorum içi boşaltılmış yılardır idealleri uğruna bedel veren ve kendi tabanından koparılan bir Cemil Aydoğan´ın AK Parti´de geçmişte yaşanan içleri boşaltılmış bazı milletvekillerinin konumuna düşmesi bölgede ve Mardin´de AK Partiye zarar verecektir. Böylesi bir taviz ile, bana verilmesi durumunda talebi olduğum Büyükşehir Belediye Başkan adaylığımı da tehlikeye düşürecektir.? dedi.

 

Aydoğan gençlik döneminden şimdiye kadar evrenin sahibi Allah´ın inancında samimi olduğunu, Hac ve umreye gittiğini,insan hakları barış ve demokrasi mücadelesinden de devrimci olduğunu söyledi. Aydoğan, ?Bu iki talebimle Allah´ın huzurunda cesaret ile kalmaya kararlı olduğumun bilinmesini .Bu taleplerimi İslam´ın mukaddes kitabı Kur ?an-ı Kerim´den öğrenmiş bulunmaktayım.Anti Emperyalist karakterini taşıyan bir demokrat insan olarak da çağımızda ortaya çıkan manzarayı da söylemek zorundayım. Orta Doğuda emperyalist sisteme karşı cesaret ile duran tek lider Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´dır. Orta Doğu halkları onurlu tarihlerinde Malazgirt´e Selçuklu hükümdarı Sultan Alparslan´ın arkasında kalarak, Bizans´a karşı nasıl zaferi paylaştıysa, Eyyubi Hükümdarı Selahaddin Eyyubi´nin Arkasında yer alarak Haçlı saldırılarına karşı zaferle çıktılar. Herkes bu düşüncede mutabık olmak zorundadır. Ya emperyalist sistemin Orta Doğu´yu kan ve revan içinde tarihimizi inanç ve kültürümüzün yerle bir olmasına müsaade ederek oyuncak ülkeler haline geleceğiz veya onurlu tarihimizi yeniden hayata geçirerek Türkü Kürdü ve Arap halkları ile yeniden bir araya gelerek insanlık adına zafer ile çıkacağız. Çünkü insanlığın tarihi ile beraber emperyalist ve sömürgeci güçler dinler arası savaşı kendilerine bir sömürü sistemi olarak görmeye devam etmektedir. İşgal sistemlerini de şekil değiştirerek yeni bir elbise ile halen devam etmektedirler. Onun için Türkiye´de ve bölgede aday tespitlerini yapanlar, uluslararasında Barış ve kardeşliğe karşı olan karanlık güçlerin de hesaplarını yapmak zorundadır.? açıklamasını yaptı.