Aydoğan ilçe müftülüğüne 350 adet kitabını verdi

Gazeteci Yazar Cemil Aydoğan  yeni çıkan Kızıltepe Sosyal ve Kültürel Tarihi isimli kitabıdan 350 adetini Kızıltepe İlçe Müftülüğüne verdi.

Gündem 6.05.2021 12:46:00 0
Aydoğan ilçe müftülüğüne 350 adet kitabını verdi

Konuya ilişkin konuşan Aydoğan, “Kızıltepe Sosyal ve Kültürel Tarihi ismi ile, yayın hayatına giren, kitabın toplumsal alanda, önemli kurumlara, dağılım programı devam etmektedir.208 sayfadan oluşan, 5500 kitaptan oluşan "Kızıltepe kitabı" Siyasi partiler İl ilçe teşkilatları, Mardin Artuklu Üniversitesi ve Kızıltepe'de bulunan kurumlar tarafından hızlı bir şekilde imzalı olarak alınma önerileri devam etmektedir.” dedi.

Aydoğan, “Kızıltepe Müftülüğü bünyesinde bulunan, 350'ye yakın imam ve Kur'an kursları temsilcilerine verilmek üzere, İlçe Müftüsü Masum Taşçı’ya teslim edildi. Hz İbrahim'den bugüne insanlığın direniş tarihinin yeni 6 baskısını da Taşçı'ya imzalayarak hediye ettik.” diye konuştu.

Aydoğan Taşçı’nin Kızıltepe'ye önemli hizmetlerde bulunan değerli bir âlim ve kanaat önderi olduğunu ifade ederek “Bu kitap teslimi ile beraber kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. Kızıltepe sosyal ve kültürel tarihi kitabının yayın hayatına geçmesinde, maddi ve manevi olarak emeği geçen, Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam ve sivil toplum kurumları başkanlarına, Teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı.

İlçe Müftüsü Masum Taşçı da “Cemil Aydoğan sosyal aktivitelerde, gazeteciliğin yanında çok yönlü uluslararası misyonu olan değerli bir kardeşimizdir. 6000 yıldan günümüze kadar geçen tarihi süreçleriyle Kızıltepe'nin sosyal ve kültürel tarihini objektif olarak yazarak, bugünlere getirdiği için, kendisini kutluyorum. Tüm kitap sahibi peygamberlerin babası olan, Hz İbrahim'in, Türkçe ve İngilizce 6 baskısını tüm Türkiye'ye ve uluslararası kurum ve kuruluşlarına ulaştırdığı için kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca Cemil Aydoğa, kardeşimiz muhafazakar kimliği ve sosyal şahsiyeti ile İslam ve inançların evrensel tarihine önemli hizmetlerde bulunmuştur. Biz kendi şahsiyetini, içimizden bir yazar olarak, görmekteyiz.” şeklinde konuştu.