Ayşe Şan anması gerçekleştirildi

Kürt sanatçı Ayşe Şan, Turgut Özal Mahallesinde bulunan Ubeydullah Eren Halkevinde anıldı.

22.12.2014 08:43:51 0
Ayşe Şan anması gerçekleştirildi

Kürt sanatçı Ayşe Şan, ölümünün 18`inci yılında yapılan etkinlikle anıldı. Kızıltepe Turgut Özal Mahallesi Ubeydullah Eren Halk Evi`nde yapılan etkinliğe, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı Leyla Salman ile çok sayıda kişi katıldı. Etkinliğin yapılacağı salona Ayşe Şan ve Ali Temel`in posterleri asıldı. Etkinlik Ayşe Şan`ın hayatını konu alan sinevizyon gösteriminin yapılması ile başladı. Anmada konuşan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, sözlerine Ayşe Şan şahsında Kürt kadınının mücadelesine bakıldığı takdirde Kürt kadınının mücadelesinin gelmiş olduğu noktayı daha iyi anlayacaklarını ve bunu hayatlarının bir parçası yapacaklarını söyledi. Ayşe Şan`ın sadece ana dili ile dengbêjlik yapmak istediğini belirten Yıldırım, "Zulüm sahibi kişiler bunu kabul edememişlerdir. Yıllarca Kürt halkının dilinin yasaklamaya çalışan kişiler tekrar rol almışlardır. Ama Ayşe Şan tüm yasaklamalara rağmen kahramanlığı ve duruşu ile bu yasaklara karşı çıkmıştır. Şimdi de Kürt kadınının kahramanlığı karşısında bütün dünya boyun eğmektedir" dedi.

Kürt kadınının kendi gücünü Kobanê`de sergilemiş oldukları mücadele ile de gösterdiklerinin ifade eden Yıldırım, bir halkın özgürlüğünün ancak kadının özgürleşmesi ile olacağının da altını çizdi. Yıldırım, Kürt kadınının kahramanlığının dört bir cihana yayıldığını vurgulayarak "DAİŞ gibi çetelere Kobanê`de de Kürt kadını kendi gücünü göstermiştir. Ve bütün dünya artık bunların farkındadır. Çünkü Kürt kadını özgürlüğü için her zaman mücadele etmeye hazırdır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kızıltepe Ş. Ali Temel Kültür Merkezi çalışanları, Koma Oxirê Nemir ve Koma Şehit Ali Temel, sahne alarak şarkılar seslendirdi.