Bakan Soylu Başak FM´in açılışını yaptı

Kızıltepe Kaymakamlığı Kürtçe ve Türkçe yayın yapacak olan Başak FM´i kurdu. Yayın hayatına yeni başlayan radyonun ilk konuğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu. Radyoya TRT eğitim ve teknik destek verdi.

Yaşam 19.01.2019 17:28:39 0
Bakan Soylu Başak FM´in açılışını yaptı

HABER SELMAN GÜNEŞ 

İçişleri Bakanlığının girişimleri ile Kızıltepe Kaymakamlığı ilçede Türkçe ve Kürtçe yayın yapacak Başak FM Radyo´yu kurdu. Radyonun açılışını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptı. Stüdyoya giren soylu, radyoyu beğendiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.  Bakan Soylu radyoda çalan Bir başkadır benim memleketim şarkısına eşlik etti.

Bakan Soylu görme engelli Kübra Adın´ın sunduğu programın konuğu oldu.  Kübra Adın´ın sorularını cevaplayan Soylu, ilkokul anılarını paylaştı.

Okulun öneminden de bahseden Soylu, ?Okul hayatın her noktasında karar verme anınızda size çok yardım ediyor. Matematik, fizik öyle. Dünyayı tanıyorsunuz. Allah bu dünyayı  nasıl yarattı onu anlıyorsunuz. İnsanın özelliklerini anlıyorsunuz. Sonra okulda kendinizi keşfediyorsunuz.? Açıklamasını yaptı.

Bakanla ilk röportajını yapan görme engelli Kübra Akın ?Bugün yayını yaptık gerçekten de  bakan çok iyi bir insandı. Onu çok sevdim. Bu radyo hepimiz için iyi olacak. Hepimiz aile gibi olmuşuz. Hep birlikte olacağız. Bu radyo Kürtçe ve Türkçe yayın yapacak. Çünkü bazı insanlarımız Türkçe bilmiyor. Onlarda izlemek istiyor. Bunun için yayınımızı Kürtçe  de vereceğiz.? dedi.

Açılış programına; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin Vali-Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Ak Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Kaymakam-Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, AK Parti İl Başkanı Faruk KILIÇ, İlçe Başkanı Aydın YÜCEDAĞ ve ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Röportaj sonrası Kızıltepe Kaymakamlığı tarafından Bakan SOYLU´ya nostaljik radyo hediye edildi. İsteyen vatandaşlar 97.07 frekansından Başak FM Radyo´yu takip edebilecek.