Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Savur´da incelemelerde bulundu

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, incelemelerde bulunmak üzere Savur ilçesini ziyaret etti.

Politika 19.09.2020 11:40:02 0
Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Savur´da incelemelerde bulundu

Görevlendirme yapılan belediyelerin çalışmalarını yerinde incelemek üzere gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Savur ilçesini ziyaret eden Bakan Yardımcısı Ersoy´u Vali Mahmut Demirtaş, İlçe Kaymakamı Bayram Türker, Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri karşıladı.

Bakan Yardımcısı Ersoy, Vali Demirtaş´ında katılımıyla Savur Kaymakamlığı Kültür Merkezinde  Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Bayram Türker´den devam eden ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında brifng aldı.

Bakan Yardımcısı Ersoy, ardından tarihi Hacı Abdullah Konağını, Çamaşırhane ve yürüyüş yolunda incelemelerde bulunarak Kaymakam Türker´in tarihi yerler hakkında verdiği bilgileri  dinledi.

Daha sonra Savur çarşısında  esnaflara  çalışmalarında hayırlı kazançlar dileyen Bakan Yardımcısı Ersoy, Savur´da 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayan Tekstil fabrikasını ziyaret ederek işletme yetkililerinden fabrika hakkında genel bilgiler aldı.

 Ersoy, Savur ilçesindeki temaslarını tamamlayarak Nusaybin ilçesinde PKK´lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan inşaat mühendisi Mazlum Gözenoğlu´nun Midyat´taki ailesini ziyaret ederek, sohbet edip sorun ve taleplerini dinlendi.

Bu topraklarda huzurun, güvenliğin hakim olması, iç içe kardeşçe geçmişten bugüne birlik ve  beraberlik içerisinde yaşayabilmemiz için bu coğrafya ağır bedeller ödedi diyen Bakan Yardımcısı Ersoy, ?Yıllardır çok acılar yaşadık bunlardan bir tanesi de geçtiğimiz Nisan ayında sadece insanlarımıza yol yapmak için kalemiyle, cetveliyle, defteriyle, fikriyle insanlarımıza hizmet etmek için yetişmiş bir evladımızın haince katledildiğine şahit olduk.? dedi.

Terörle mücadelenin etkin ve kararlı bir şekilde sürdürüldüğünü vurgulayan Bakan Yardımcısı Ersoy, ?Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yoğun bir mücadele yürütülüyor. Bu mücadelenin sonunda artık çok kısa zaman içinde PKK terör örgütü bu coğrafyadan silinmiş, bitirilmiştir diye bileceğiz. Bir daha bu acıların yaşanmaması için milletimizin desteğiyle, gayretiyle ve güvenlik güçlerimizin fedakarlığıyla her türlü tedbiri almış olacağız. Elbette ki bir mücadele kolay yapılmıyor. Hem sivillerimizden hem de güvenlik görevlerimizden çok ciddi kayıplar verdik. Ama şunu herkes bilsin ki; bugün artık dünyanın her noktasında hakkını, hukukunu arayan, vatandaşlarına sahip çıkabilen, Akdeniz´inde, Ege´sinde, Suriye´sinde, Irak´ında ve bu topraklarda bizim huzurumuza kastedecek her türlü oluşuma ve terör örgütü ile işbirlikçilerine karşı hayatının en etkin ve en kararlı mücadelesini verebilen büyük ve güçlü Türkiye, sınırları içerisinde kalmış olan üç beş çakala da asla fırsat vermeyecek. Asla bu milletin, bu evlatların huzurunun bozulmasına daha fazla annemizin gözünün yaşının akmasına izin verilmeyecek. Mücadelemiz kararlıkla devam edecek. Güvenlik güçlerimiz coğrafyamızın her noktasında, dağında, sınırlarımızın içerisinde, dışında biz tehdit gelebilecek her noktada 7/ 24 saat görevlerinin başında. Karşımızda terör örgütünün yapabileceği tek şey fırsat buldukça eli kalem tutan masum evlatlara pusu kurarak kalleşçe canlarına kıyma olabiliyor. ? şeklinde konuştu.

Bakan Yardımcısı Ersoy´a ziyaretlerinde Vali Demirtaş´ın yanı sıra Kaymakam Bayram Türker ve AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç eşlik etti.

Bakan Yardımcısı Ersoy, İl Jandarma Komutanlığını ziyaretinin ardından Mardin´den ayrıldı.