Bakan Işıkhan Mardin’de iftar programına katıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Türkiye Yüzyılı” sadece teknolojik ve ekonomik açıdan değil, aynı zamanda toplumsal bir dayanışma duygusuyla inşa edilebilecek bir gelecektir. " dedi.

Gündem 12.03.2024 10:01:00 0
Bakan Işıkhan Mardin’de iftar programına katıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Türkiye Yüzyılı” sadece teknolojik ve ekonomik açıdan değil, aynı zamanda toplumsal bir dayanışma duygusuyla inşa edilebilecek bir gelecektir. Bu nedenle ‘Türkiye Yüzyılı’ için birliğimize ve kardeşliğimize ihtiyacımız var.” dedi

Bir dizi program ve ziyaretler için Mardin’e gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Yay Grand Otel’de düzenlenen iftar programında konuştu. Kur’an-ı Kerim’in okunmasının ardından programda konuşan Işıkhan, ramazanın ilk iftar programında memleketinde, hemşehrileriyle bir arada olmaktan memnuniyet ve heyecan duyduğunu belirtti. Işıkhan, “Mardin İl Başkanlığımız tarafından düzenlenen Vefa Buluşması İftar Programı’nda hemşehrilerimizle, yol arkadaşlarımızla aynı sofranın bereketini paylaştık. Geçmişten bugüne partimize, davamıza, Mardin’imize emek veren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı.

Işıkhan, Mardin’in farklı dillerden ve farklı dinlerden insanların bir arada yaşadığı bir kent olduğunu söyledi. Işıkhan, “ Ramazan ayı, kendimizi maneviyata adamak, dayanışma içinde olmak ve toplumumuzun bir parçası olarak sorumluluklarımızı hatırlamak için bizlere fırsat sunar. Farklılıklarımız bizi zenginleştirir ve bizi birbirimize daha da yakınlaştırır. Birlikte aynı sofrayı paylaşmak, birbirimizin inançlarını, değerlerini anlamak ve saygı göstermek, toplumumuzda barış ve uyumun temelini oluşturur.” dedi.

“Bugün uzaya astronot gönderen, kendi uçağını, kendi arabasını yapabilen, tam bağımsız, milli kalkınma yolunda her türlü imkana sahip güçlü bir irademiz var.” diyen Işıkhan, şöyle devam etti: Ancak ‘Türkiye Yüzyılı’, sadece teknolojik ve ekonomik açıdan değil, aynı zamanda toplumsal bir dayanışma duygusuyla inşa edilebilecek bir gelecektir. Bu nedenle ‘Türkiye Yüzyılı’ için birliğimize ve kardeşliğimize ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti, tıpkı Mardin gibi, tıpkı sizler gibi, bu beraberliği temsil ediyor. Cumhurbaşkanımızın her fırsatta söylediği bir söz var; ‘Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.’ İşte biz, hep birlikte Türkiye olmayı, hep birlikte Mardin olmayı vaat ediyoruz.”

31 Mart’taki yerel seçimlere kısa süre kaldığını ifade eden Işıkhan, hiç kimsenin diline, dinine, inancına, rengine bakmadan herkesin oyuna ve herkese hizmet etmeye talip olduklarını belirtti.

AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç,  mübarek ramazan ayında saldırılara maruz kalan Gazzelileri unutmadıklarını, unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını söyledi.

AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Erin de gece gündüz seçim çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “31 Mart’a kadar vatandaşlarımıza ulaşıp, 31 Mart akşamını AK Parti açısından bir zaferle taçlandırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Programda AK Parti İl Başkanı Vahap Alma da selamlama konuşması yaptı.