Bakan Işıkhan ve Vali Akkoyun STK Temsilcileri ve İş İnsanları İle Bir Araya Geldi

HABER MERKEZİ

Gündem 24.09.2023 22:58:00 0
Bakan Işıkhan ve Vali Akkoyun STK Temsilcileri ve İş İnsanları İle Bir Araya Geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan ve Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Tuncay Akkoyun, Mardin merkez ve ilçelerde bulunan Sivil Toplum Kuruluşları ve İş insanları ile bir araya gelerek, ilimiz genelinde yapılan ve yapılması planlanan hizmet ve projeler ile alakalı görüş alışverişinde bulundu.

Mardin'de hayata geçirilen hizmetleri vatandaşların talebi doğrultusunda şekillendireceklerini dile getiren Vali Akkoyun, Yapılan yatırım ve hizmetlerimiz tüm ilçelerimizde hız kesmeden hemşehrimizin memnuniyeti doğrultusunda devam edecek dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan fikir alışverişinde bulunduktan sonra şu şekilde konuştu;

“Bu yüzyılı, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde emeğin, yatırımın, üretimin, istihdamın, büyümenin ve refahın yüzyılı yapacağız inşallah. Vatandaşlarımızın nitelik kazanarak daha kolay iş bulması için kurs ve programlar düzenliyoruz. Mesleki ve teknik eğitime destek veriyoruz. Bugüne kadar Mardin’de toplam 43 bin vatandaşımızın mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları ve girişimcilik eğitim programlarından yararlanmasına destek verdik. Bundan sonra da sık sık Mardin'de bulunarak, şehri daha da güzelleştirmenin, büyütmenin, tüm sorunlarını çözmenin gayreti içerisinde olacağız." Diyen Işıkhan; Kentin kadim tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını, zengin medeniyet havzasıyla bölge ve ülkenin nadide şehirlerinden biri olduğunu aktaran Işıkhan, Türkiye Yüzyılı hedefine taşıyacak olan beşeri sermayenin bu topraklarda fazlasıyla mevcut olduğunu, ülkenin 21 yıllık kalkınma hamlesinden Mardin'inin de 97 milyar lirayı aşkın yatırımla nasibini aldığını bildirdi.

Bakan Işıkhan konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

"Evet, geldiğimiz noktayı kıymetli buluyoruz, ancak asla yeterli görmüyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye bugün kendi arabasını, kendi uçağını üretir hale gelmiştir. Bizlere düşen, mevcut potansiyelimizi tam anlamıyla harekete geçirmek, Mardin'in hak ettiği konuma ulaşmasını sağlamaktır. Bu noktada hepimize düşen önemli görevler var. Özellikle çalışma hayatımızın paydaşları olarak sizlerin çalışmaları Mardin'in kalkınmasında çok önemli bir yere sahiptir. Bunu sizlerin desteğiyle başaracağız. Bizzat sahadan gelen talep ve çözüm önerileri bizim için çok önemli bir veri niteliğindedir. Fırsat buldukça bu diyalog ortamlarını oluşturmaya çalışıyoruz. Bakanlık olarak bilhassa bu tür organizasyonlar vesilesiyle iş dünyamızın ve vatandaşlarımızın sesi olan sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileriyle kurduğumuz bu istişare ortamlarını da çok önemsiyorum." Dedi.

Toplantıya, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Eyyüpoğlu, Ak Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, Ak Parti Mardin Milletvekili Dr. Muhammed Adak, AK Parti Mardin İl Başkanı Vahap Alma, İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş ve SGK Başkan Yardımcısı İsmail Ertüzün, STK temsilcileri ve iş insanları katıldı