Bakan Soylu: Biz görevimizi yapmaya çalışıyoruz, Bize itimat edin, bize güvenin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kızıltepe'de vatandaşlarla bir araya geldi. Soylu, "Biz görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Bize itimat edin, bize güvenin." dedi.

Gündem 16.12.2022 18:32:00 0
Bakan Soylu: Biz görevimizi yapmaya çalışıyoruz, Bize itimat edin, bize güvenin

Benim görevim bu ülkenin 780.000 kilometre karesinde annelerin babaların çocuklarından emin olduğu yarınlarından emin olduğu onların hayalini kurduğu, evlendirdiklerini, çoluk çocuk sahibi yaptıkları ve ardından da mesleklerini bulunduğu, olduğu bir Türkiye'yi huzur ve güven içerisinde temin etmektir.
Biz görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Bize itimat edin, bize güvenin.
 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Soylu, AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanlığının önünde vatandaşlara hitap etti.

Soylu, Mardin'e gelmeden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan il görüştüğünü belirterek, selamlarını iletti.

Cumharbaşkanı Erdoğan'ın yarın kente geleceğini, dapa önce de bir çok kez geldiğini anımsatan Soylu, şöyle dedi:

Ama bu gelişi farklıdır. Sebebi de şudur, Mardin'den Diyarbakır'a Van'dan Şanlıurfa'ya, Bitlis'ten Hakkari'ye kadar Doğu ve Güneydoğu uzun yıllar boyunca yoksulluğa ötekileştirilmeye mahkum bırakrlmıştır. Sanki bu kadermiş gibi. Herkes elinden geleni yapmaya çalışmıştır yıllar önce. Ama herkesin yapmaya çalıştığının tecrübesini herkesin gayretinin tecrübesini kıymeti cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şöyle imbikten süzülen bir tecrübe ile aldı. Ben ülkemin insanı için ne yapabilirim bu yoksulluktan ve ötekileştirmeden nasıl kurtarabilirim nasıl daha zengin hale getirebilirim nasıl herkesin kendini daha iyi ifade edebilir hale getirebilirim diye adımlarını attı. Sadece adım atmadı risk aldı."

Erdoğan'ın, bu ülkede insanları sadece etnik kökeninden dolayı farklı bir tarafa itmenin bu ülkeye nasıl kaybettirdiğini gördüğünü belirten Soylu, bu ülkeyi buradan çekip çıkarmak ve büyük bir oyunu da bozmayı gerektiğini bildiğini ve gereğini yaptığını söyledi.

Türkiye'nin her noktasında çocukların, gençlerin ders çalıştığı güzel ortamların bulunduğuna dikkat çeken Soylu, "Türkiye’yi bir kaostan ve karmaşadan çekip alıp çocuklarımızın geleceğinin oluştuğu bir Türkiye döndürme kolay bir iş değil. Çünkü bu coğrafya kolay bir coğrafya değildir." dedi.

 

"Tayyip Erdoğan büyük bir devrim ile gerçekleştirdi"

 

Bundan çok uzun bir zaman dilimi öncesi değil, 47 plakalarla İstanbul İzmir Ankara gitmek yerine 06, 34, 35 plaka alıp daha doğrusu kendimi örtüleyip gizliyep Ankara, İzmir’e İstanbul’a gitmek durumunda olan burada 47 plakadan daha fazla 34 plaka 06 plaka 35 plaka araçların olduğu günler uzak günler değil.

şimdi öğle değil, şimdi herkesin kendini ifade edebildiği Müslümanın ben Müslümanım diyebilecek rahat bir şekilde ifade edebilecek ben dindarım diyen rahat bir şekilde ifade edebilecek Kürdüm ben Kürdüm arabım ben Arabım, Alivi, ben Aleviyim diyebilecek günleri, Tayyip Erdoğan büyük bir devrim ile gerçekleştirdi ve getirdi bu ülkeye.

Sadece onu yapmadı, bakın Bingöl’de sadece 600 milyon dolarlık bir demir çelik yatırımına başlanıyor.

Yüksekova'ya hava limanı yapılamıyordu. Buradaki hava limanları genişletilemiyordu. Türkiye Allah’a çok şükürler olsun o eski günleri geride bıraktı. elbette risklerimiz var mı, itrafımızdaki coğrfayada risklerimiz var.

hemen öde Suriye’de risklerimiz var. Çünkü bu Coğrafyayı bu hale getiren biz değiliz. bu coğrafyayı bu hale getiren .. Irak'a demorkasi getireceğiz dediler Irak'ı karıştırdılar.

Afganistana barış getireceğiz dediler Afganistan’ı karıştırdılar. Yemen'den libya'ya kadar bu coğrafyada ne kadar ayakta durmak isteyen millet varsa hepsini karıştırdılar.

ilk göz dünyayı böyle yakaladık. nereye gideceğini bilmeyen yönsüz ve vizyonsuz bir şekilde yakaladık.ilk kez batı liderlerin ne yapacağını bilmeyecek bir şekilde yakaladık.

Bize hava atıyoralrdı. 50 yıllık planlar 100 yıllık planlar, biz şöyleyiz, biz böyleyiz. Ne yapıyorsunuz bu kışın soğukta ne yapacağınızı bilmiyorsunuz ya.

 

Rusya Ukrayna Savaşı başladı, gıda krizine düştüler. Tayyip Erdoğan olmasaydı kurtulabilicekler miydi, hayır.

 

o beğenmedikleri sabahtan akşama kadar laf yetiştirdikleri dudak büktükleri Tayyip Erdoğan dünyayı gıda krizinden kurtarıyor. peki şimdi başka bir krizden kurtarmak için çaba sarf ediyor. od enerji krizi.

Almanya’da, İngiltere’de titriyor ben Avrupa’da titriyorlar. Hani 50 yıllık 100 yıllık planlar yapıyordunuz, önümüzdeki kışın nasıl ısınacağınızın planını gerçekleştiremediniz.

Bunları ilk kez böyle kaldık ilk kez lidersiz yakaladık. İlk kez ne yapacağını bilmeyecek bir şekilde yakaladık bu büyük fırsattır.

İlk kez dünyayı tanıyan avcunun içi gibi bilen bir liderle yakaladık. İlk kez etrafımızdaki coğrafyadaki bu kaosu kargaşayı, bitirmek için kendini evet bütün bilgisini bütün tecrübesini ortaya koyan bir lider ile beraber yakaladık. Daha yapacağımız çok iş var. eskiden 3 ay önümüzü göremezdik. Türkiye Sanayici işadamları derneği vardı böyle Türkiye yönetmek için laflar söyler. Derlerdi ki Türkiye yönetilmiyor üç ay önümüzü göremiyoruz. Şimdi 2023’ü planlayan Türkiye, 2053’ü planlayan Türkiye 2071 planlayan Türkiye şimdi Türkiye 100 yılı diye yüzyılımızı planlıyor.

 

Çocuklarımız daha güzel okullarda okuyacaklar 2016 yılında hakkari'de hiçbir çocuk tıp fakültesini kazanmadı. 2017’de, 2018’de 2019’da kazanamadı. 2020 de 4 çocuğumuz, 2021 de 19 çocuğumuz, 2022’de 26 evladımız tıp fakültesi kazandı.

Dağa mı gitmeleri iyi, eline boyunca kalaşnikof almaları mı daha iyi. Yoksa anasının dizinin dibinde doktor, hemşire, mühendis , öğretmen olmaları anasının babasının atasının elini öpmeleri mi daha iyi.

Bu devletin İçişleri Bakanı olarak söylüyorum. Benim görevim bu ülkenin 780.000 kilometre karesinde annelerin babaların çocuklarından emin olduğu yarınlarından emin olduğu onların hayalini kurduğu, evlendirdiklerini, çoluk çocuk sahibi yaptıkları ve ardından da mesleklerini bulunduğu, olduğu bir Türkiye'yi huzur ve güven içerisinde temin etmektir. Biz görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Bize itimat edin, bize güvenin.

Bunu sadece burada yapmayacağız. Etrafımızdaki coğrafyada da bunları gerçekleştireceğiz. bunları birlik içerisinde yapacağız. Geçmişimizden daha çok çalışmaya ihtiyacımız var. Gelecek nesillerimizden de bugün daha çok çalışmaya ihtiyacımız var. İlk kez böyle bir fırsat yakaladık. Geçmişimizden ve geleceğimizden daha fazla birlik içerisinde olmamız lazım. bunu hep beraber sağlayalım. bunu hep beraber gerçekleştirelim. Bırakın kim kavga ediyorsa etsin. bırakın kim kendi ülkesini kaosa sürüklemek istiyorsa sürüklesin. Biz ona müsaade etmeyelim.

Biz birbirimizi milletiyiz. Burada bir çok medeniyetin kendi içerisinde birikmiş olduğu Mardindeyiz. Mardin, kardeşliğin huzurun, beraberliğin, bir çok insanın bir arada nasıl yaşayabileceğini bütün dünyaya en iyi kanıtıdır. Eğer bu Avrupa bu AMerika Mardini tanımış olsaydı Ege Denizi’nde de Ak denizde de bir tane çocuk hayatını kaybetmezdi, boğulmazdı, onalrın haksızlıklarıyla karşı karşıya kalmazdı.

 

 

Biz büyük bir medeniyetin çocuklarıyız. Daha yapacağımız çok iş var. Mevlana'dan Yunus Emre'ye, İdris-i Bitlisi'den Ahmedi Xane'ye kadar bu memlekette birçok büyüğümüz var. Biz onların emanetlerine sıkı sıkıya sahip çıkalım. Bizim çocuklarımız geleceğiyle dünyayı aydınlatırlar. Doğrunun, hakkın, hakikatin ve adaletin ne olduğunu gösterirler. Onun için yarın Türkiye'de 20. yüzyılın altyapısını tamamlayan 21. yüzyılın altyapısını da tamamlayan gelecek nesillerimizi ayakları üzerinde güçlü bir Türkiye'ye ulaştıran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılayacağız. Birçok sıkıntıyla karşı karşıya kaldık. O da siz de. Hiç sizden vazgeçmedi. Ne söylemişlerse söylesinler vazgeçmedi. Doğu ve Güneydoğu'da yoksulluk vardı. Bugün havalimanları, hastaneler, 81 ilde olduğu gibi üniversiteler, yollar var. Bugün OSB'de boş yer yok talep var. Yarın çok daha iyi olacak. Büyük fabrikalar var. Tarım arazilerimiz sulanıyor daha çok sulanacak. Türkiye büyüyor, Mardin büyüyor ve ekmeğini büyütüyor. Kızıltepe'de büyüyor. Hep birlikte daha iyisi olacağız. Bunu dünyanın bütün baskısına rağmen geri adım atmadan sağlamaya çalışan ve gayret gösteren ben bir tek Allah'ın ve milletin önünde eğilirim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı yarın Mardin'da inşallah çok güzel karşılayacağız. Hep beraber birliğimizi ve beraberliğimizi gösterelim. Bunu hep beraber sağlayalım. Mardin'in nasıl bir kardeşlik şehri olduğunu ve ne zaman bunun faydasını göreceğiz biliyor musunuz? 3 milyon gelen turisti 6 milyona çıkarttığımız zaman faydasını göreceğiz. Eskiden Mardin güzel bir şehirdir ama biz gidemiyoruz, göremiyoruz. diyenler vardı. Şimdi görenlerde öyle bir hayranlık duyuyorlar ki öyle bir şekilde etraflarında anlatıyorlar ki ya Mardin çok güzel bir şehirmiş diyorlar. Ya mübarek Mardin 100 yıl, 1000 yıl önce de öyleydi. Allah nasip edecek 1000 yıl sonra da aynısı olacak. Herşeye rağmen büyük devrimlerin altına imza attınız. Herşeye rağmen Recep Tayyip Erdoğan'la inşallah büyük devrimlerin altına imza atacağız hep birlikte, yarına umutla bizim hep birlikte gerçekleştirdiklerimizin üzerine şurada derslerine üniversite için çalışan gençlerimiz yarına çok daha büyük bir Türkiye'ye ihya ve inşaa edecekler. Buna hep birlikte şahit olacağız. Hepimiz öteki dünyadan şahit olacağız. Kimimizin yaşı münasipse bu dünyada şahit olacaklar. Biz bununla huzur duyacağız. Allah bizi geçmişimize ve geleceğimize mahçup etmesin.

 

 


Ak parti mkyk üyeleri orhan Miroğlu ve Cüneyt yüksel de bir konuşma yaptı.