Bakan Soylu’dan Derik’teki katliam gibi kaza ile ilgili önemli açıklama

İçişleri Bakanı Soylu Derik’te 20 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin “Olay bütün yönleriyle soruşturulmaktadır. İhmal, kasıt her neyse bütün süreçler tetkik edilecektir.” dedi.

Politika 21.08.2022 09:30:00 0
Bakan Soylu’dan Derik’teki katliam gibi kaza ile ilgili önemli açıklama

Mardin’in Derik ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen kazada, lastiği patlayan tır, önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı.

Vatandaşların ihbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazada iki kişinin öldüğü belirlendi.

Freni patlayan tır kalabalığın için daldı: 20 ölü, 26 yaralı

Bölgeye giden ekipler, yaralılara müdahale ederken freni arızalanan bir başka tır da yaralılara yardım eden görevlilere ve çevrede toplanan vatandaşların arasına daldı. Olay yerindeki görevli ve vatandaşlara çarpan tır akaryakıt istasyonuna doğru ilerledi. Tır, kaza alanının hemen yanındaki akaryakıt istasyonunun girişinde durdu. Tırın hemen girişte durması yaşanabilecek daha büyük bir facianın da önüne geçti.

“Bütün devletimizin imkan ve kabiliyetiyle kazazedelerimizin ve ailelerimizin yanındayız”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Derik ilçesine geldi. Bakan Süleyman Soylu, Mardin’in Derik ilçesinde dün meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 20’ye yükseldiğini, 26 yaralının olduğu bilgisini paylaştı. Soylu kazada bir polis memurunun da şehit olduğunu söyledi.

Soylu, “Olay bütün yönleriyle soruşturulmaktadır. İhmal, kasıt her neyse bütün süreçler tetkik edilecektir.” dedi.

iki kişi gözaltına alındı

Soylu şunları söyledi: Gözaltı konusunda 2’si de yaralı, onlar hastanedeler ve tedavi altındalar, 2 gözaltımız var, 2 şoför.” diye konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da kaza ile ilgili Derik Cumhuriyet Başsavcılığı’nca adlî tahkikat başlatıldığını açıklamıştı.