Bakan Yerlikaya’dan Mardin Büyükşehir Belediyesi açıklaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerinin açılışında yaşanan İstiklal Marşı ve Türk Bayrağının kaldırılması iddialarına ilişkin mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini açıkladı.

Gündem 19.04.2024 22:58:00 0
Bakan Yerlikaya’dan Mardin Büyükşehir Belediyesi açıklaması

X hesabından açıklama yapan Bakan Yerlikaya, “Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına”, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir.” ifadelerine yer verdi.


Çıkan iddialara ilişkin Mardin Büyük Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk da daha önce yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: 

“Türkiye’de bayrak ve dinin siyasete alet edilmemesi gerektiğini, bu ülkenin ortak değerlerine her zaman saygı duyduğumuzu belirtmek isterim. İddia edildiği gibi bu ülkenin değerleri meclisimizde oylamaya sunulmamıştır.

Söz konusu hadisenin mevcut gündemlerin dışında olduğunu, bundan önceki oturumlarda da şahsın bu tür gündem dışı konularla meclisin asli görevlerini aksattığını halkımızla paylaşmak isterim.

Kamuoyunun bu tür karalama politikalarına itibar etmemesini rica ediyoruz. Ülkemizin, kentimizin ve halkımızın geleceği için çalışmaya devam edeceğiz.”