Balık hastası Melih karnesini kaymakamdan aldı

Halk arasında balık hastalığı olarak bilinen Lamellar İktiyozis hastası olan küçük Kızıltepeli Melih Gölkap, sağlık nedeniyle evinde eğitim görüyor. Melih karnesini evde Kızıltepe Kaymakamı Mehmet Yüzer´in elinden aldı.

18.01.2019 12:45:29 0
Balık hastası Melih karnesini kaymakamdan aldı

HABER-SELMAN GÜNEŞ

Halk arasında balık hastalığı olarak bilinen Lamellar İktiyozis hastası olan küçük Kızıltepeli  Melih Gölkap, sağlık nedeniyle evinde eğitim görüyor. Melih karnesini evde Kızıltepe Kaymakamı Mehmet Yüzer´in elinden aldı.

Bugün Kızıltepe´de 68 bin öğrenci karne sevinci yaşadı. Çoğu öğrenci karnesini okulunda öğretmenlerinden aldı. Ancak Kızıltepe´de 12 öğrenci sağlık problemleri sebebiyle evde eğitim görüyor.  Kızıltepeli 10  yaşındaki Melih Gölkap da doğuştan  balık hastalığına yakalanmış. Melih de sağlık sorunları sebebiyle evde eğitim görüyor. Kızıltepe Kaymakamı Mehmet Yüzer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az küçük Melih´e karne gününde bir sürpriz yaptı. Kaymakam Melih´in karnesini evinde verdi.

Ayrıca Kaymakam Yüzer, Meih´e çeşitli hediyeler verdi. Kaymakam Yüzer ve küçük Melih arasında sıcak diyaloglar yaşanılırken Melih´in sevinci görülmeye değerdi. Melihle bir süre Sohbet eden Yüzer, ?Eskiden belki çok lüks sayılan evde eğitim alma, eve öğretmen gelmesi olayını devletimiz hiçbir ücret almadan öğretmen görevlendirerek yapıyor. Ben söz vermiştim Melih´i ziyaret edeceğimi böylelikle sözümü de tuttum.? dedi.

?Bilim adamı olacağım´

Kaymakam Yüzer´e teşekkür eden Melih Gölkap, büyüyünce bilim adamı olacağını söyledi Gökalp, ?Benim gibi çocuklar kendilerine güvensinler. Umutlarını hiç kaybetmesinler.? diye konuştu.

Kızıltepe´de 12 öğrencinin sağlık sebebiyle evde eğitim gördüğünü anlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, Milli Eğitim Müdürlüğü be belediyenin diğer birimlerinin bu öğrencilere karnelerini ve hediyelerini evlerinde vereceğini aktardı./resimler/2019-1/18/1247265426066.jpg