Balkon faciasında oğluyla birlikte ölüme giden Semira Aktürk’ün annesi de feci şekilde hayatını kaybetmiş

HABER SELMAN GÜNEŞ

Gündem 7.03.2024 08:57:00 0
Balkon faciasında oğluyla birlikte ölüme giden Semira Aktürk’ün annesi de feci şekilde hayatını kaybetmiş

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Semira Aktürk, balkondan düşmekte olduğunu farkettiği görme engelli kızına kucağındaki oğluyla müdahale etmek isterken balkondan aşağı düştü. Anne ve oğlu hayatını kaybetti. Kızı Solin Aktürk ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede entübe edildi. Semira Aktürk’ün annesinin de geçtiğimiz yıl yanarak hayatını kaybettiği öğrenildi.


Olay dün öğle saatlerinde Kızıltepe Atatürk Mahallesinde meydana geldi.  İddiaya göre  balkondan düşmek üzere olan 6 yaşındaki görme engelli kızı Solin Aktürk’ü fark eden anne Semire Aktürk, kucağındaki 5 yaşındaki oğlu Havvas Roni Aktürk ile hamle yapmak isterken 6. kattaki evlerinin balkonundan kızı ve oğlu ile birlikte aşağı düşerek ağır yaralandılar.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahalenin ardından anne ve çocuklarını ambulansla hastaneye kaldırdı. Anne Semira Aktürk ve oğlu Havvas Roni, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.Duran kalbi çalıştırılan ve yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Solin ise entübe edildi. 

Anne- oğul yan yana defnedildi

Balkondan düşerek hayatını kaybeden Semire Aktürk (33) ile oğlu Havvas Roni Aktürk’ün (5) cenazesi, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Anne ve oğulun cenazesi, Artuklu ilçesine bağlı kırsal Tozan Mahallesi’ne götürülerek, gözyaşları içinde yan yana defnedildi. Solin Aktürk’ün yoğun bakımdaki tedavisi ise sürüyor.

Valilikten açıklama geldi

Mardin Valiliği annenin bir kaç kez sağlık personeli olduğunu ve bir kaç kez psikolojik destek gördüğünü açıkladı. Mardin Valisi  Tuncay Akkoyun, “Bugün saat 11.40 sıralarında Kızıltepe ilçesi Atatürk Mahallesi’nde bulunan bir apartmanın dördüncü katında ikisi çocuk 3 kişinin düşmesi olayıyla ilgili olarak emniyet müdürlüğü ve sağlık ekiplerimiz derhal olay yerine intikal etmiştir. Sağlık ekiplerimizce söz konusu şahıslara ilk müdahale yapılıp hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmışlardır. Sağlık ekiplerimiz tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen 33 yaşındaki anne S.A ve 5 yaşındaki oğlu H.R.A hayatını kaybetmiştir. 7 yaşındaki E.A’nın Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavisi devam etmektedir. Yaralı çocuğumuzun durumu ve olayla ilgili soruşturma bizzat tarafımdan takip edilmektedir.
Bu elim olay sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı, yaralı çocuğumuza da şifalar diliyorum.” dedi.

Annesi 1 yıl önce yanarak ölmüştü

Çocuklarıyla birlikte balkondan düşerek acı bir sonla hayatını kaybeden Semire Aktürk’ün annesi 50 yaşındaki Suriye Aktürk’ün, 25 Ağustos 2023 günü Kızıltepe ilçesine bağlı Selahattin Eyyubi mahallesinde evinin çatısında yanarak hayatını kaybettiği öğrenildi. Suriye Aktürk’ün psikolojik tedavi gördüğü için ilaç kullandığı ortaya çıkmıştı.