Baran Bari'nin Mardin'de çektiği Eşka Mem u Zin parçası yayına girdi

Mardinli Yönetmen İbrahim Çelik’in yönettiği, Ses Sanatçısı Baran Bari’nin Mardin’de çektiği Eşka Mem u Zin isimli şarkısı bugün Baran Barin’nin Youtube kanalında yayına girdi.

Yaşam 20.11.2020 23:36:00 0
Baran Bari

Farklı din, dil ve kültürleri bağrında barındıran Mardin, taş konakları, görkemli evleri ile açık hava müzesini andırıyor. Mardin tescilli taş konaklarıyla  film, dizi, klip ve belgesel çekimlerine ev sahibi olmaya devam ediyor. Müzisyen ve ses sanatçısı Baran Bari  Mem ve Zin’in aşkından esinlenerek ortaya çıkardığı şarkısı Eşka Mem U Zin klibini Mardin’de çekti. Klibin yöneticiliğini Mardinli Yönetmen İbrahim Çelik, yaptı. Mardin’in tarihi mekanlarında çekilen klibin sahneleri büyük beğeni topladı. Eşka Mem u Zin şimdiden binlerce kez izlendi. Baran Barin’nin Kürt kültüründe önemli yer edinen deq sahnesi klibe ayrı mistik bir hava katmış. Klibin gece çekimleri de ayrı bir nostalji katmış.

Mem u Zin

Mem ve Zîn, Kürtçe'nin Kurmanci lehçesi ile Ahmed-i Xane tarafından  1692 yılında yazılan ünlü manzum eserde  Mem ve Zin’in birbirine aşık olmasını ancak kavuşamayan iki gencin trajik öyküsü anlatılıyor.

Yönetmen İbrahim Çelik büyük beğeni aldı

Yurt içi ve yurt dışında fotoğrafçılara fotoğraf ve video üzerine eğitimler veren Çelik, yaptığı başarılı film ve kliplerle adından söz ettiriyor. Çelik, Baran Bari’nin Eşka Mem u Zin parçasında da ortaya koyduğu çekimlerle de her kesimden büyük beğeni aldı.