Başkan Akar: EYT talebi lütuf değil kazanılmış hakkın iadesi talebidir

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mağdurlarına İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar destek çağrısı yaptı.

Politika 18.10.2020 10:40:30 0
Başkan Akar: EYT talebi lütuf değil kazanılmış hakkın  iadesi  talebidir

Mardin İl Başkanı Süleyman Akar, ?EYT sorunu olarak tanımlanan yasanın 1999´da DSP, ANAP ve MHP koalisyon hükümeti tarafından kabul edilen ve emeklilik yaşını yükselten 4447 sayılı Kanun ile yapılmıştır. 17 buçuk yılda Sadece faiz olarak yaklaşık 146 MİLYAR dolar ödeme yapılmıştır.  Türkiye faiz yükünden kurtulmadıkça bugün EYT ve işsizlik sorunu yarın çok daha büyük sorunlar karşımıza çıkacaktır.? açıklamasını yaptı.

 

Akar sözlerini şöyle sürdürdü: ?EYT ile ilgili bir  rapor hazırlanacağı, raporun cumhurbaşkanına sunularak  bir formul ile TBMM´ye getirileceği  1999´daki hak ihlalinin   ortadan kaldırılacağı umudu içinde olan E.Y.T mağdurları  yapılan en son açıklama ile hayal kırıklığına uğramış durumdalar.

 

Milletin vicdanının olan TBMM´de Gurubu olan olmayan, tüm Siyasi Partilere, TBMM´deki 589 milletvekillerine,  siyasi parti liderlerine,  sivil toplum kuruluşları temsilcilerine  20 yıldır toplumsal bir vaka haline gelen sorunun çözülmesi için çağrıda bulunuyorum. Gençsin denilerek  emekli olamayan, ihtiyarsın denilerek  iş bulamayan  EYT mağdurlarına sahip çıkılması hem vicdani hem de insani  bir sorumluluktur.

EYT´lilerin sorunu  Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener,  tarafından sürekli gündemde tutulmakta ve bu mağduriyetin  ortadan kaldırılması talebi  partimiz tarafından genel kurula 2018 ve 2019 yılında getirilmiş iktidar ve ortağı tarafından red edildiği için Meclisten geçirilemedi. İYİ Parti  olarak  EYT Mağduriyetinin mecliste kabul edilinceye kadar bu işin takipçisi ve destekçisi olacağız.?