Başkan Faraç Çobanoğlu: Bayram dayanışmaktır

Kızıltepe Gazeteciler Derneği (KGD) Başkanı Faraç Çobanoğlu, ?Sembolik ifadesinin yanında bayramların esas özelliği dayanışmak, paylaşmak ve barışmak gibi değerlerden gelmektedir.? dedi.

Gündem 10.08.2019 15:40:50 0
Başkan Faraç Çobanoğlu: Bayram dayanışmaktır

KGD Başkanı Faraç Çobanoğlu, Kurban Bayramı münasebetiyle açıklamalarda bulundu. Çobanoğlu, ?Yarın bir dini bayram daha yaşayacak İslam alemi. Kurban Bayramı olan bugünün sembolü kurban kesmektir. Müslümanlar bütçelerine göre bir kurban satın alarak inançlarının bir sünneti olan bu kurbanı keseceklerdir. Kesilen bu kurbanın eti ihtiyacı olan Müslümanlarla paylaşılmaktadır. şeklinde konuştu.

Bayramın esas özelliğinin dayanışmak olduğunu ifade eden Başkan Çobanoğlu, ?Sembolik ifadesinin yanında bayramların esas özelliği dayanışmak, paylaşmak ve barışmak gibi değerlerden gelmektedir. Müslümanlar özellikle zor zamanlarda birbirlerine destek olarak yaşadıkları sıkıntıların üstesinden gelme gibi bir tavır ortaya koyma eğilimini gösterirler. Bu zor süreçte yedikleri lokmayı paylaşma gibi asil bir duruş sergilerler. Bütün bunları başarabilmek için kendi aralarında bir iç barışı sağlamak zorundadır Müslümanlar. açıklamasını yaptı.

Çoban oğlu sözlerini şöyle sürdürdü: ?Ortadoğu bölgesi çoğunlukla Müslümanların yaşamakta olduğu bir bölge olarak Küresel güçlerin başını çeken ABD ve yandaşlarının uyguladıkları politikalarla kan gölüne çevrilmek istenmekte hatta bir yanıyla çevrilmiş durumda. Bu güçlerin hedefi İslam ümmetini birbiriyle kenetlenmesini sağlayan yukarıda saydığımız değerlerdir. Tek cümleyle amaç İslami inancı zayıflatmak ve değerlerini yozlaştırmaktır.Bu konularda Müslümanların dikkatli olmaları ve birlik ve beraberlik halinde hareket etmeleri gerekmektedir. Bu duygularla bütün İslam aleminin mübarek kurban bayramını kutluyorum.?