Başkan Mehmet Nas: Büyük devlet olma vizyonu en başta yerelde başlar

Midyat´ta kurulan Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği düzenlenen törenle hizmet bürosunun açılışı yapılarak hizmet faaliyetlerine başladı.

Politika 20.09.2020 10:04:51 0
Başkan Mehmet Nas: Büyük devlet olma vizyonu en başta yerelde başlar

Yeni kurulan dernek açılışında söz alan Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Bahçelievler Mahalle Muhtarı Mehmet Nas, büyük devlet olma vizyonunun en başta yerelde başladığına dikkat çekerek bundan sonra tek çatı altında toplanacaklarını söyledi. 

Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şener, Midyat Belediye Başkan Yardımcıları  Şehmus İlleri ve Abdurrahim Çelik´in de katıldığı törende konuşan Nas, halkın beklentilerini ve sorunlarını çözüme kavuşturmak için hareket edeceklerini belirterek, ?Seçilmiş anlamına gelen muhtarlar terim olarak mahalle veya köyün işlerini yönetmek için atanmış seçilmiş idareci demektir. Büyük devlet olma vizyonu en başta yerelde başlar. Geleceğin Türkiye´sini beraber inşa etmek için milletimizin tercihi ile iş başına gelmiş muhtarlarımızın daha müreffeh günler için çaba göstermesi adına ülke genelinde olduğu gibi burada da bir çatı altında toplanmış bulunmaktayız. Kadim ilçe Midyat´ımızın muhtarlarıyla çıktığımız bu yolda halkımızın beklentilerini, dilek ve temennilerini siz değerli devlet büyüklerimize iletip çözüme kavuşmasına katkıda bulunmayı temenni ediyoruz. Çıktığımız bu yolda bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz.? dedi.

?Muhtarlarımıza huzur ve birlik konusunda büyük işler düşüyor?

Devlet olarak memlekete yapılacak her katkıya destek vereceklerini belirten Midyat Kaymakamı Tekin  Dundar ise, ?Bizim tek arzumuz vatandaşımızın, muhtarlarımızın birlik beraberlik içinde, huzur içerisinde memleketlerine huzurlarına sahip çıkmaları. Hiçbir terör örgütüne hiçbir yasadışı oluşuma tevessül etmemeleri, destek çıkmamalarıdır. Bu memleketin huzuru hepimizin huzurudur. Bu memleketin insanı hepimizin insanıdır. Burada hiçbir insanımızın başka yerlere göç edip iş araması arzusunda değiliz. Kendi bölgesinde huzur içerisinde tarlasını işleyip ekmeğini çıkarması bizim en büyük arzumuzdur. Bunun için tabi ki muhtarlarımıza huzur konusunda birlik konusunda ciddi işler düşüyor. Devletimiz yatırımlarını yapar. Talepler çoktur. Devletimiz güçlüdür elhamdülillah. Bu hizmetleri hep beraber çalışarak biraz da sabrederek inşallah yerine getireceğiz. Bu Muhtarlar Derneği´nin de hizmet için, vatandaşımızın huzuru ve güvenliği için bir vesile kapısı olacağına inanıyoruz. Tüm dernek yönetimine ve üyelerine bu yolda başarılar diliyoruz. Bizlerde devlet olarak, memlekete yapılacak olan her türlü katkıya destek vereceğimizi bir kez daha beyan ediyoruz.? diye konuştu.

 

Konuşmasında Kaymakam Dundar, muhtarlık müessesinin önemine dikkat çekerek, ?Bugün Midyat Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği´nin açılışı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Tabi ki birlik olmak güç birliği yapmak güzel hasletler. Muhtarlık müessesi yönetim tarihimizde devlet geleneğimizde uzun yıllardan beri var olan ve vatandaşa en yakın olan devlet yetkilisi ve hizmet birimidir. Özellikle son 15 yılda ciddi anlamda fonksiyonellik kazandırıldı bu müesseseye. Gerek muhtarlarımızın özlük hakları, gerekse mahallelere, köylere yapılan yatırımlar olsun, devletimiz ciddi yatırımlar ve hizmetler yaptı. Tabi ki insanoğlu ne kadar daha iyi bir hizmet görürse bir tık üzerine arzu eder. Bu tüm dünyada tüm toplumlarda böyledir. Tabi ki bu yapılan hizmetler nihai yatırımlar ve hizmetler değildir. İnşallah üzerine çok daha güzel hizmetler bina edilecektir ve yükselecektir.? ifadelerini kullandı.

?Her ay muhtarlarımızla düzenli istişare toplantıları yapıyoruz?


Hizmet yapılan yerdeki insanları dikkate almak gerektiğine vurgu yapan Dundar, sözlerini şöyle sürdürdü, ?Her ay biliyorsunuz buradaki tüm muhtarlarımızla tüm kurumlarımızın iştirakiyle istişare toplantıları yapıyoruz. Çünkü bir yerde hizmet ediyorsanız  oradaki insanları dikkate almanız gerekir. Taleplerini sorunlarını düşüncelerini temayüllerini sizin takip etmeniz lazım. Nabzını iyi kontrol etmeniz lazım. Nasıl ki bir doktor bir hastaya nabzını ölçmeden kan değerlerini bilmeden kafasına göre ilaç veremiyorsa, verdiği takdirde ölümüne dahi yol açabiliyorsa, yönetim işi de bu şekilde hassas olan bir iştir. Sürekli bir elinizin nabızda olması lazım.  İşte Muhtarlar da bizim yönetim anlayışımızda tuttuğumuz nabzımızdır. Tabi ki vatandaşlarımızın hepsidir. Ama muhtarlarımız onların temsilcisi olarak sürekli bizlerle bir aradalar. Her ay düzenli istişare toplantıları yapıyoruz. Tabi bu salgın hastalık döneminde ara vermiştik,  şu an tekrar temmuz ve ağustos ayında yaptık nasipse eylül ayında da yapacağız ve bu toplantıya Mardin Milletvekilimiz Sayın Cengiz Demirkaya da iştirak edecek. Orada tabi az önce dernek başkanımızın söylediği talepleri sorunları kendilerine iletme fırsatı bulacaklardır. Kapımız her zaman muhtarlara vatandaşlarımıza açıktır. Bu derneğin hayırlara vesile olmasını Allah´tan niyaz ediyorum.?  

Muhtarların seçim kanununun değişmesi ve Türkiye Muhtarlar Birliğinin kurulması gerektiğini ifade eden Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran ise günün koşullarına uygun bir mahalle muhtarlıkları kanununa ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Şartların gerçekleştiği takdirde daha iyi hizmetler yapılabileceğine işaret eden Şeran ? Muhtar demokrasinin temel taşı ve halkın hür iradesidir. Vatandaşı devletle buluşturan muhtardır. Dolayısıyla muhtar halk ve devlet arasında köprüdür. Köy sayımız gittikçe düşüyor köylerimiz mahallelere dönüyor. Dolayısıyla acilen günün koşullarına uygun bir mahalle muhtarlıkları kanununa ihtiyacımız vardır. Muhtarların seçim kanunu mutlak değiştirilmelidir. Muhtarlar Birliğinin Türkiye´de kurulmasının istiyoruz. Bu şartlar gerçekleştirilirse daha iyi hizmetler yapacağımıza inanıyoruz.? yorumunda bulundu.  

?Midyat´ta 2 tane derneğin olması arzuladığımız bir durum değildir?

Midyat´ta aynı amaçla iki derneğin olmasının manasız olduğunu belirten Şeran da, ?Şunu da söylemek istiyorum. Midyat´ımızda üyeleri seçilmiş muhtar olan 2 tane derneğin olması bizim arzuladığımız bir durum değildir. Ben burada sayın kaymakamımızdan rica ediyorum. Var olan iki derneğimizi birleştirerek tek çatı altında toplanıp daha güzel hizmet verileceğine inanıyorum." önerisinde bulundu 

Tören, tebriklerin ardından sona erdi ve derneğin hizmet bürosu açılışı gerçekleştirildi. Törene; Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, Mardin Milletvekili  Cengiz Demirkaya, Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şener, Midyat Belediye Başkan Yardımcıları  Şehmus İlleri ve Abdurrahim Çelik, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.