Başkan Türk: Duyarsızlık nedeniyle dünyamız büyük sorunlar yaşamaktadır

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Figen Altındağ´ın katılımlarıyla, Mardin Büyükşehir Belediyesi yerleşkesinde Dünya Çevre Günü etkinliği düzenlendi.

Yaşam 20.06.2019 09:15:19 0
Başkan Türk: Duyarsızlık nedeniyle dünyamız büyük sorunlar yaşamaktadır

HABER MERKEZİ

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığınca, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Mardin Büyükşehir Belediyesi yerleşkesinde bir program düzenledi. Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı  Ahmet Türk ile Figen Altındağ, daire başkanları ve belediye çalışanları ile çevre günü dolayısıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren okul öğrencileri ve velileri katıldı. Öğrenciler, ?Yaşam doğaya bağlıysa doğada bize bağlı?, ?Atığını azalt, yeniden kullan, geri dönüştür?, ?Çevreni koru gelmesin dünyanın sonu? yazılı pankartlar eşliğinde doğanın önemine dikkat çektiler.

Ahmet Türk, yaptığı konuşmada, çevrenin insan ve canlı yaşamında ne kadar önemli olduğunu belirtti. 

Sağlıklı ve temiz bir çevre olmadığı zaman, tüm canlılar üzerinde olumsuz etkilerinin herkesin kabul ettiği bir durum olduğuna dikkat çeken Türk, ?Dünyamız sanayi ve teknoloji devrine dönüşmüş durumda. Sanayi artıklarının yarattığı kirlilik ile biz insanların çevreye karşı duyarsızlık nedeniyle bugün dünyamız büyük sorunlar yaşamaktadır. Özellikle kalkınmakta olan ülkelerde ki eğitimsizlik, bilinçsiz yaklaşım biçimi dünyanın daha da kirlenmesine neden olmaktadır. Bu durumu kentimiz, çevremiz ve Ortadoğu´da çok rahatlıkla fark edebiliyoruz.? dedi.   

Çocukların çevreye karşı olan duyarlılığının kendisini memnun ettiğini ifade eden Türk, şunları söyledi: ?Bugün çocuklarımızın, öğrencilerimizin böyle bir günde büyüklere ders verecek şekilde çalışma yapmış olmaları bizler açısında çok değerli ve önemlidir. Çocuklarımızı, öğrencilerimizi ve gençlerimizi bu duyarlılıklarından dolayı kutluyor ve kendilerine teşekkür ediyorum. Çocukları bu şekilde yetiştirdikleri için öğretmenlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın çevreye karşı duyarlılığı, çok anlamlıdır. Bizlere, büyüklere ders veren bir yaklaşım biçimi ve tavır olarak değerlendiriyorum. Bu duyarlılık, bütün topluma yansıması gereken bir duyarlılıktır. İnanıyor ve umut ediyorum ki çalışma arkadaşlarım, zabıta ekiplerimiz, temizlik işlerinde çalışan işçilerimiz bu duyarlılıkla işlerini yaparlar. Halkı memnun edecek bir performans gösterirler.?  

Müzik eşliğinde eğlenen çocuklara, Eşbaşkanlar tarafından Dünya Çevre Günü kapsamında, okullarda başlatılan yarışmada dereceye giren öğrencilere bisiklet ve çeşitli hediyeler verildi.