Başkan Tutaşı: Parklar ile ilçemiz nefes alacak

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı ilçede park çalışmalarına önem vereceklerini kaydederken, ?Vatandaşlarımız yeni ve modern parklar ile sosyal alanlara kavuşacak? dedi.

Politika 2.05.2019 10:09:23 0
Başkan Tutaşı: Parklar ile ilçemiz nefes alacak

HABER MERKEZİ

Artuklu Belediyesi ilçede yeni projelerin ve çalışmaların başlaması için çalışmalarına hız verdi. Artuklu´nun sorunlarını bilen ve çözmek için çaba veren Belediye, yeni sosyal alanların olması için de yer belirleme çalışmalarına devam ediyor. Bu konuda Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı ve ekibi sahada ilçeyi karış karış gezerek incelemeler gerçekleştirirken, yeni park ve sosyal alanlara yakın zamanda başlanılacak.

Her bölgede fizibilite çalışmaları

Amaçlarının şehirde yaşayan vatandaşların ve çocukların güzel vakit geçirebilecekleri alanlara kavuşması olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Tutaşı, ?Göreve gelmemizin üzerinden henüz bir ay geçmesine rağmen biz tüm ekibimizle sahada çalışıyoruz. İlçemizin beklentilerini biliyor bu konuda hedeflerimizi belirliyoruz. Sorunların bitmesi adına da aktif bir çalışma sergiliyoruz. Bunun yanında ilçemizin her bölgesine yakışan projeler için fizibilite çalışmalarına devam ediyoruz. Önem verdiğimiz çalışmaların içinde parklar ve yeni sosyal alanlar da gelmektedir? diye konuştu.

Teknolojiye bağımlı bir gençlik yerine sosyal bir gençlik

Parkların daha çok çoğalmasını istediklerini anlatan Tutaşı şöyle devam etti: ?İlçemizde çocuk ve genç nüfusu fazla olarak dikkat çekmektedir. Bu nedenle evlatlarımızın daha çok sosyal donatılara sahip olmasın istiyoruz. Bu sayede teknolojiye ve televizyona bağlı bir neslin yerine daha sosyal olan bireylerin ortaya çıkmasını istiyoruz. Ayrıca ailelerinde sağlıklı yaşama teşvik edilmesi için spor gruplarını da parklarımıza monte etmeyi hedefliyoruz. Şu an yer belirleme çalışmaları sürüyor. Mevcut parklarımızın da yenilenmesi ve modernize edilmesi için çalışmalarımız var. Çocuk dostu bir Belediye anlayışıyla çalışmalarımız devam edecek?