Başkan Tutaşı´dan İzmir Uçuşları Çağrısı

?Seferlerin yeniden başlaması için elimizden geleni yapacağız?

Politika 10.06.2019 12:27:30 0
Başkan Tutaşı´dan İzmir Uçuşları Çağrısı

SELMAN GÜNEŞ

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, Mardin ? İzmir Seferlerinin yeniden başlaması gerektiğini vurgularken, ?Turizmin önemli şehirlerinden olan ilimizin bu beklentisinin giderilmesini istiyoruz? dedi.

Mardin İzmir seferlerinin birkaç ay önce iptal edilmesinin ardından Mardin halkının uçuşların yeniden başlaması yönünde beklentisi oluştu. Hemen hemen hergün dolu geçen İzmir uçuşlarının yeniden başlatılması içinse Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı çağrıda bulundu. Seferlerin gerek Mardin halkı gerekse turizm için önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Tutaşı, ?Günden güne yıldızı daha çok parlayan ilimizde İzmir uçuşlarının yeniden başlaması hayati önem arz etmektedir? dedi.

Dolu geçen uçuşlar iptal edilmemeliydi

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Tutaşı, ?İlimizin isteklerine duyarsız kalmıyoruz. Bu nedenle İzmir uçuşlarının başlatılması için elimizi taşın altına koyacağız? ifadesini kullandı. Tutaşı, ?İlimiz havaalanı doluluk oranları dikkate alındığında önemli sirkülasyonun olduğu şehirlerin başında gelmektedir. Hemen hemen tüm seferlerin dolu olduğu havaalanımızda son aylarda İzmir seferlerinin iptal edilmesi bizleri üzdü. Birçok Mardinli başka şehirlerde yaşamaktadır. İzmir´de yaklaşık 140 bin hemşehrimiz ikamet etmektedir. Doğal olarak bir şehir neredeyse İzmir´de yaşamaktadır. Hal böyle olunca İzmir seferleri hergün dolu bir şekilde gerçekleşmektedir. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan şehrimizde İzmir´den yapılacak uçuşlar da önem arz etmektedir. Bu nedenle seferlerin yeninden başlaması için elimizden gelen ne varsa yapacağız? şeklinde konuştu.

Elimizden geleni yapacağız

Tüm dinamikleri harekete geçirmek istediklerini dile getiren Tutaşı, ?Biz konuyla ilgili Ankara ziyaretlerimizde her platformda beklentilerimizi dile getireceğiz. Bunun yanında AK Parti Mardin Milletvekillerimiz ile de iş birliği içinde görüşmelerimizi yapacağız. Ayrıca ilimizde yer alan sivil toplum kuruluşları ve kurumlar ile birlikte uçuşların yeninden başlaması için birlikte harekete edeceğiz. Biz Mardin´in menfaatleri için çaba vermeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın isteklerine her zaman duyarlı kalacağız?