Başkan Yavaş, Başkent Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Yerel Yönetimler dersinin “Türkiye'de Bir Yerel Yönetim Örneği: Ankara Büyükşehir Belediyesi” başlıklı uygulama oturumunda üniversiteli

Yaşam 5.01.2024 13:32:09 0
Başkan Yavaş, Başkent Üniversitesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent Üniversitesi Prof. Dr. İhsan Doğramacı Konferans Salonu'nda düzenlenen Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Yerel Yönetimler dersinin Türkiye'de Bir Yerel Yönetim Örneği, Ankara Büyükşehir Belediyesi başlıklı uygulama oturumunun konuğu oldu.

Oturum başkanlığını Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. S. Sezgin Mercan’ın yaptığı uygulamalı ders kapsamında Mansur Yavaş şunları söyledi:

"Devlet bir bütçe yapıyor planlama yapıyor ona göre hizmetlerini belirliyor.  Yetki belediye başkanında… Bu yetkiyi siz iyi kullanırsanız belediyeler iyi işler yapar ama siz bu bütçeyi kafanıza göre kullanırsanız, tek başınıza karar alırsanız halktan aldığınız parayı çar çur edersiniz. Ölçümüz modern gelişmiş ülkelerde bu işler nasıl yapılıyor? İngiltere’de Londra Belediye Başkanı hariç hiçbir belediye başkanının yetkisi yok. Böyle bir belediye başkanının taraf tutma ihtimali var mı yok. ”

Vatandaşın her anında yanında olunması gerektiğine dikkat çeken Yavaş, "Bana plaket verilmesinden rahatsız oluyorum. Ben bu iş için maaş alan birisiyim ve işimi yapıyorum. Büyükşehir belediye başkanının herhangi bir kamu görevi yapan memurdan hiçbir farkı yok. Halkın parasını boşa götürmeden çalışıyoruz. Bu bir tercih meselesidir. Bir yönetici olarak kentin kalkınması için bir şeyler yapacaksınız ama ihtiyacı olan insanların her anında da yanında olacaksınız. " ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı