Başkan Yılmaz´dan yeni hasat sezonu ziyareti

Kızıltepe Belediye Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz, yeni hasat sezonu dolayısıyla Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi ile Kızıltepe Çiftçiler Derneğini ziyaret etti.

Politika 19.06.2019 09:47:09 0
Başkan Yılmaz´dan yeni hasat sezonu ziyareti

Kızıltepe ilçesinde bulunan Hububat Ticaret Merkezini ziyaret eden Kızıltepe Belediye Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz, Başkan Yardımcısı Dilber Sulhan ve beraberindeki heyet, Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi´ne ziyarette bulundu. Eş Başkan Yılmaz´ı Kızıltepe Zahireciler Derneği ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, dernek yöneticileri ve zahireci esnaflar karşıladı.

Ziyarette ilişkin konuşan Kızıltepe Belediye Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz, ?Kızıltepe ilçemizin ekonomisi ağırlıklı olarak tarıma dayıma dayalıdır. Hasat sezonu yeni başlamış bu vesileyle Hububat Ticaret Merkezi esnafına ziyaret etmek istedik. Yeni hasat döneminde çiftçilerimizin ve esnaflarımızın ne durumda olduğunu birinci elden dinlemek istedik. Umuyoruz ki bu yeni hasat dönemi bereketli olur, çiftçilerimizin yüzünü güldürür? diye ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zahireciler Derneği ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter ise, Başkan Yılmaz´a yeni hasat sezonu ve hububat ticaretiyle ilgili bilgi verdi. Öter, eski yıla oranla mevsimde bir düşüş yaşandığını aktararak, ?Bu yağışlardan dolayı mısır hasadı geç yapıldı. Buna bağlı olarak buğday ekimi de geç yapıldı. Yağışlar çok fazlaydı bu yıl, buğday sümbüllerinde azalmaya neden oldu. Tabi yine de istenilen düzeyde bir hasat dönemi olmasa da şimdilik yeterli olduğunu düşünüyoruz. Şu an için biçilen fiyatlar iyi görünüyor. Buğday için bin 500 ile bin 650 civarında bir fiyat biçiliyor. Talep çok olduğu için buğdaylar hemen satılıyor. Bölgemizin buğdayı çok kaliteli ve iyidir? dedi.
Yılmaz, Hububat Ticaret Merkezi´nin yaşadığı eksiklikleri de gidereceklerini ifade etti.

Yılmaz, daha sonra Kızıltepe Çiftçiler Derneği´ne de ziyarette bulundu. Burada Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi ile görüşen Yılmaz, çiftçilerin yeni hasat dönemi hakkında bilgi aldı. Erbeyi, burada yaptığı konuşmada, yeni hasat dönemiyle birlikte anız yangınlarının da başladığını ifade ederek, ?Toprak canlıdır canımızı yakmayın? uyarısında bulunduklarını dile getirdi. Erbeyi, çiftçilere anızları yakmamalarını isteyerek, ?Bu yıl aşırı yağışlardan dolayı hasat mevsimi verimi düşüktür. Fiyatlarda şu an için bir sorun yok. Buğday için bin 500 civarı bir fiyat biçiliyor. Piyasanın talebi var. Yağışlar bizi etkiledi bu yıl. Başaklar güneş yüzü görmedi. Verimde düşüş yaşandı? diye konuştu.

Görüşmelerde, belediyenin yapacağı hizmetler konusunda da görüş alış verişinde bulunuldu.