Başkan Akbaba’dan 10 -16 Mayıs Engelliler Haftası mesajı

Kızıltepe Engelliler Birliği Başkanı İzzettin Akbaba 10 -16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Gündem 10.05.2021 11:42:00 0
Başkan Akbaba’dan 10 -16 Mayıs Engelliler Haftası mesajı

“Hepimizin bildiği üzere içinde bulunduğumuz bu hafta, özel durumları sebebiyle yaşamda karşılarına çıkan sayısız engelle mücadele etmek mecburiyetinde kalan engelli kardeşlerimizin sorunlarına dikkat çekmek, bu sorunlara çözüm üretmek ve hassasiyet geliştirmek maksadıyla seçilmiş özel bir haftadır.

Topluma katılımda tüm insanlar eşit haklara sahiptir. Engelli bireylerin toplumda rahat bir yaşam sürdürmesinde duyarlı ve bilinçli olmak önemlidir.

Genel nüfus içerisindeki oranımız %12.29 bu oran ilimizde 100.000 üzerinde bir nüfusa sahiptir. 2021 yılı mali bütçeden sadece % 1,6 bizler için harcanmaktadır  ortak  yaşam alanlarımız engellileri yok sayılarak planlanmıştır. Bilgiye ve gitmek istediğimiz yerlere erişebilmemizin önünde  engeller bulunmaktadır.

Toplumun refahı ve huzuru, toplumu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuna bağlıdır. Devletimiz bu anlayışla engellilerimizin yaşam kalitesini yükseltmek ve toplumsal hayata katılımını kolaylaştırmak için sağlık, eğitim, istihdam gibi alanlarda çalışmaları en üst seviye'ye getirme gayretindedir.Ama bu sorumluluk devlette tek bırakılmamalıdır. Engelli vatandaşlarımızın sosyal haklarına ait hizmetleri sunmak ve bu hakları korumak için topyekûn bir gayret içinde olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Engelliler Haftası'nın engelliliğe dair toplumsal farkındalığı ve hassasiyeti arttırmasını temenni ediyor; tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum."