Başkan Aşar: Sadece transferler yaparak başarı gelmez

HABER-SELMAN GÜNEŞ

Spor 8.09.2023 13:43:00 0
Başkan Aşar: Sadece transferler yaparak başarı gelmez

Mardin 1969 Spor Başkanı Aşar, “Dünyanın en zengin adamını getir Mardin 1969 Spor’a başkan yap 2 yıl sonra o da kaçar. Para dayanmaz. Bir alt yapın olacak ve sürekli oyuncu yetiştireceksin. Yoksa sadece transferler yaparak başarı gelmez.” dedi.


Mardinspor 1969 Spor Kulüp Başkanı Rıdvan Aşar Basın Mensupları ile bir araya geldi, hedef ve beklentilerini dile getirdi. Mardinsporun ilçe takımlarıyla kaynaşmaya hazır olduğunu, ilçe takımlarından da manevi destek beklediklerini söyledi.Transfer ve kamp dönemini en iyi şekilde değerlendirdiklerini ifade eden Başkan Aşar, takımda eksiklik ve aksaklıkların olmadığını, Karabük karşılaşmasında 3 puan alarak iyi bir başlangıç yapacaklarını belirtti.

Kadrolarını kendi bütçelerine uygun olarak oluşturduklarının altını çizen Başkan Aşar, taraftarı takımın 12.ci gücü olarak gördüklerini, taraftarın tribünlerdeki yerlerini alarak takımlarına destek vermelerini istedi.

İlçe Takımlarıyla Dayanışma kaçınılmaz

Mardin 1969 Sporun, hiçbir ilçenin takımına rakip olmadığı, bilhassa destekçisi olacağını kaydeden Aşar “Mardin şehirdeki diğer takımlara öncülük etmeye hazırdır. İlçe takımlarını kucaklamaya, imkanlarımız ölçüsünde destek olamaya hazırız. İlçe takımları ile aramızdaki eski hikayeleri kapatıp yeni bir güç birliği ve dayanışma hikayesi yazamaya kararlıyız. Biz rol model olmaya adayız. İlçe takımlarında oynayan gençlerimizin hayallerini gerçekleştirecekleri yer Mardinspordur. Şehir takımları güç birliği yaparsa, hem futbol gelişir, hem de her takım kendi kategorisinde başarılı olur.” Dedi.
Tesisleşmeye İhtiyacımız var

Mardin ve ilçelerinin tesis fakiri olduğuna dikkat çeken Başkan Aşar, Mardin Valisi Tuncay Akkoyun’un tesisleşme konusunda hassasiyet gösterdiğini, Mardin Milletvekilleri Faruk Kılıç ve Muhammed Adak’ın da Mardinsporun başarısı için uğraş verdiklerini kaydetti Aşar “Mardin ve ilçeleri tesisleşme konusunda unutuldu, geride kaldı. Samsun, Ordu, Rize, Gümüşhane illerindeki stat ve tesisleri görünce, Mardin’in tesisleşmede çok geride kaldığının farkına varıyoruz. 6 yıldır Şehir stadının kapalı tribünleri onarımdan geçirilemiyor. Kızıltepe ilçe stadı tamamlanamıyor. Komşu illerimizdeki tesisleşme Mardin’de neden yok? Tesisleşme sorunu çözülürse Kızıltepe’den çıkacak futbolcular bölge takımlarını ayakta tutabilecek kapasitededir” dedi

Mardin Lobisinin gücünü değerlendirelim

Mardin’in Mecliste ve Türkiye genelinde güçlü bir lobisi olduğunu hatırlatana Başkan Aşar “Mardin tarihinin en güçlü lobisine sahip. Genel Kurmay Başkanı Mardinli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mardinli, Maliye Bakanının bir tarafı Mardinli, Sağlık Bakanı Mardinli, Mardin’in iki milletvekilinin yanı sıra İstanbul’da, 3, İzmir’de 1 Milletvekili Mardinli, Valimiz Tuncay Akkoyun bürokraside deneyimli ve güçlü, Bu değerlerimizi harekete geçirebilirsek, Mardin hem spor hem de diğer alanlarda hak ettiği gelişmeyi yakalayacaktır. “ şeklinde sözlerini sürdürdü.
Mardinspor Herkesin takımıdır

Mardin 1969 Spor takımının hiç kimsenin tekelinde olmadığını vurgulayan Başkan Aşar “ Mardinspor bir şemsiyedir. Sporu, futbolu seven herkesin bu şemsiyenin altına girmesini bekliyoruz. Biz bugün varız yarın başka bir ekip gelir takımı alır. Yönetimler geçici, Mardinspor kalıcıdır. Mardin 1969 Spor’un üst liglere çıkması demek bütün Mardin’in bir üst lige çıkması demek. Mardin sadece merkezin bir takımı değil 850 bin nüfuslu bütün Mardin’in takımıdır. Bugün biz varız yarın yokuz bu bir bayrak yarışıdır. Kim bu bayrağı daha yükseğe çıkaracaksa ona yardımcı oluruz. Şunu iyice anlamalıyız: Mardin 1969 Spor yükselirse Mazıdağı Fosfatspor da yükselir, Kızıltepe, Nusaybin Derik, Midyat bütün ilçe takımlarımız da yükselir. Ama lokomotif bir takım olmalı. Mardin 1969 Spor öncülük yapmalı. Ama bu başarıların olması için alt yapın olmalı. Alt yapı olmasa, tesisleşme olmasa başarı kalıcı olmaz. Ama alt yapının olması için profesyonel ligde takımın olması lazım. Çocuklarımıza ‘Ben de bir gün Mardin 1969 Spor’da oynayacağım’ cümlesini aşılamamız lazım. Ama bunu gerçekleştirmek için profesyonel liglerde kalıcı olmamız lazım.”

Destek Bekliyoruz

Mardin ve ilçe belediyelerinin, iş insanlarının maddi desteklerine ihtiyaçlarının bulunduğunu aktaran Aşar “ Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin desteğini bekliyoruz. Varlıklı, ekonomik gücü yüksek iş insanlarımız var, onların desteğini bekliyoruz. Taraftarımızla, iş insanlarımızla kenetlenirsek Mardinsporu daha üst liglerde görebiliriz. En büyük gücümüz taraftarımızdır. Karşılaşmalarda bizi yalnız bırakmasınlar.” diye konuştu.

Aşar sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyanın en zengin adamını getir Mardin 1969 Spor’a başkan yap 2 yıl sonra o da kaçar. Para dayanmaz. Bir alt yapın olacak ve sürekli oyuncu yetiştireceksin. Yoksa sadece transferler yaparak başarı gelmez.  Şehir bütünleşmeli. Şehir kenetlendikçe başarı gelecektir. Bütünleşmesek, herkes kendi tarafına çekse başarı gelmez. Bir futbolun şehri bir kişiye bağlı olmamalı. Böyle olursa başarı sağlanamaz. Bir vali gelir futbolu sever, diğer bir vali gelir futbolu sevmez, her şey sil baştan olur. Şehrin takımı sadece vali ve belediye başkanlarına bağlı olmamalı. Aksi takdirde kulüp kurumsallaşmaz. Kurumsallaşma hiçbir takımımızda yok. Mardin 1969 Spor’un düzgün bir geliri olsaydı, düzgün bir tesis, alt yapısı olsaydı herkes başkan olmak için yarışa girerdi. Bugün yönetim 4-5 kişi kaldık. Bir kaç kurum haricinde kimse bize yardımcı olmuyor. Para vermemek için kimse yönetime girmiyor.

Mevcut stadyumunda bir türlü yenilenememesi ve şehre bir stadyumun kazandırılamamasına hayıflanan Aşar, “Bugün maçlarımızı oynadığımız mevcut stadımız 1970’li yıllardan kalma bir stad. Zemini çim değil. Maçları biletli yapsak taraftarı alacağımız bir sistem yok, bir düzen yok.  Oradan da gelir gelmiyor. Bu zor şartlarda yolda yürüyoruz. Mardin’de bir sosyal aktivitemiz futboldan başka yok. Biz de bir Gaziantep, Kayseri, Samsun niye olmayalım? Bizim Ordu’dan ne eksiğimiz var. Mardin’de güçlü bir lobi oluşturup Ankara’ya sesimizi yükseltmeliyiz.  Rakiplerimizin imkanlarına bakıyorsunuz. Bir de bize bakıyorsunuz kendi halimize üzülüyoruz. Herkes kendi menfaatine bakıyor.”

Toplantının ardından basın mensuplarına Mardinspor forması hediye edildi.