Başkan Aydoğan: Depsaş Enerji  toplu elektrik kesintisi kararını derhal geri çekmelidir

DEVA Partisi Mardin il Başkanı Mesut Aydoğan elektrik kesintilerine ilişkin “Bu hukuka aykırı kararınızı neden 1 ay önce değil bugün açıklıyorsunuz. Çiftçilerimizi, halkımızı tuzak kurucuların insafına terk etmeyeceğiz.” dedi.

Gündem 1.07.2021 12:06:00 0
Başkan Aydoğan: Depsaş Enerji  toplu elektrik kesintisi kararını derhal geri çekmelidir

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Mardin il Başkanı Mesut Aydoğan elektrik kesintilerine ilişkin “Bu hukuka aykırı kararınızı neden 1 ay önce değil bugün açıklıyorsunuz. Çiftçilerimizi, halkımızı tuzak kurucuların insafına terk etmeyeceğiz.” dedi.

Depsaş Enerji, borcu olan tarımsal sulama abonelerine 1 Temmuz (Bugün)itibariyle enerji vermeyeceğini duyurdu.  Kararın mısır ekiminden sonra açıklanması tepkilere neden oldu.  Uygulamanın hukuksuz olduğunu ileri süren DEVA Partisi Mardin İl Başkanı Mesut Aydoğan, “Bu karar uygulamaya konmadan derhal kaldırılmalıdır. Kuraklıkla ve yoksullukla mücadele eden çiftçilerimizin hayatını karatacak bu adım tarımda dahi dışarıya bağımlı hale gelen ülke ekonomisine büyük zarar verecektir.” dedi.

“Halkımızın, çiftçimizin yanında mücadelenin içinde olacağız”

 “Bu hukuka aykırı kararınızı neden 1 ay önce değil bugün açıklıyorsunuz?” diye soran Aydoğan, “Mardin Çiftçisi  dünyanın en pahalı mazotunu dünyanın en pahalı traktörüne doldurup  sürüm yaptı, dünyanın en pahalı Mısır tohumunu dünyanın en pahalı gübresi ile karıştırdı ve toprağa bıraktı, şimdi dünyanın en pahalı elektriğini kullanacakken DEDAŞ  genel elektrik kesintisi uygulayacağını duyuruyor Bu çiftçiye tuzak kurmak değil de nedir. Çiftçilerimizi, halkımızı tuzak kurucuların insafına terk etmeyeceğiz. Halkımızın, çiftçimizin yanında mücadelenin içinde olacağız.” açıklamasını yaptı.