Başkan Demirkaya: Bu bayramda Filistin için bir yanımız buruk

Mardin Sigorta Acenteleri Derneği (MARSİAD) Başkanı Mehmet Ziya Demirkaya, Mescid-i Aksa ve çevresinde Filistinlilere dönük İsrail şiddetinin Ramazan ayında da devam ettiğini belirtti.

Gündem 12.05.2021 10:49:00 0
Başkan Demirkaya: Bu bayramda Filistin için bir yanımız buruk

Mardin Sigorta Acenteleri Derneği (MARSİAD) Başkanı Mehmet Ziya Demirkaya, Mescid-i Aksa ve çevresinde Filistinlilere dönük İsrail şiddetinin Ramazan ayında da devam ettiğini belirtti. Demirkaya, İslam aleminin Ramazan Bayramı’na Siyonistlerin, Mescid-i Aksa'ya saldırması nedeniyle buruk girdiğini kaydetti.

Mescid-i Aksa'nın İslam dünyasının ve bütün insanlığın ortak davası olduğunu vurgulayan Demirkaya,  bu işgal saldırılarıyla İslam dünyasının artık uyanışına vesile olması gerektiğini aktardı. Demirkaya, Filistin’de kan ve göz yaşı akana kadar İslam alemine bayramların gelmeyeceğini vurgulayarak şunları dile getirdi: “Artık kınamdan öte İslam coğrafyası birlik be beraberlik içerisinde Mescid-i Aksa'da Kudüslü Müslümanlara saldırıları durdurmak gerekiyor.  Kınama mesajlarından ziyade fiili adımlar atılmalı. Tam da Bayram’da planlı bir şekilde yapılan bu saldırılar yüreğimizi dağlıyor. Bu Müslümanların haklarına, yapılan saldırılar son bulmalı. Filistinli kardeşlerimiz kendi evlerinden, kendi toprakların koparılmamalı. Filistin sorunu hepimizin acısı, bu acı dinmeden bayramlar bizim için bayram olmamalı. Bu bayram Filistinli kardeşlerimiz için, İslam alemi için dayanışma ve güzel günlerin habercisi olsun.”